Gegesy Ferenc is elindul Baranyi Krisztina ellen

  • narancs.hu
  • 2024. április 11.

Belpol

Az egykori ferencvárosi polgármester tavaly novemberig főtanácsadója volt Baranyinak. 

Polgármesterjelöltként indul Budapest IX. kerületében, Ferencvárosban Gegesy Ferenc, aki 1990 és 2010 között vezette a ferencvárosi önkormányzatot – írja a Magyar Hang

A korábbi polgármestert kilenc jelenlegi önkormányzati képviselő kérte fel arra, hogy induljon ismét: az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik tagjai, illetve a Momentumból kilépett politikusok.

Gegesy a lapnak megerősítette, hogy indul, és 74 évesen is van olyan szellemi és fizikai állapotban, hogy ezt a tisztséget el tudja látni.

Szerinte a jelenlegi polgármester, Baranyi Krisztina vezetése mellett a képviselő-testületben belháború zajlik, ő pedig szerinte békét tudna teremteni. Azt vallja, a képviselő-testületi ülések nem a politizálás fórumai, ott szakmai kérdésekben kell határozni. 

A lap kérdésére, nem tart-e attól, hogy ő és Baranyi Krisztina megosztja a szavazók egy részét, és így a Fidesz jelöltje, Gyurákovics Andrea győzhet, Gegesy azt felelte, ettől nem kell tartani, mert a kormánypárt a kegyelmi botrány után meggyöngült a nagyvárosokban és így a kerületben is. 

Ha megválasztják polgármesternek, a kerület rehabilitációjára helyezné a hangsúlyt: 32 házban mintegy 900 ember él méltatlan körülmények között, ezen a helyzeten változtatni kell.

Gegesy 2019-től Baranyi Krisztina főtanácsadójaként dolgozott, de tavaly novemberben lemondott erről a posztról.

Ferencvárosban Baranyi Krisztina és Gegesy Ferenc mellett Szilágyi Zsolt (Jobbik), Kvacskay Károly (Mi Hazánk) és Cséplő Dániel (Szolidaritás) jelentette be eddig, hogy indul a polgármesteri tisztségért.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk