Merényletet szervezhettek Zelenszkij ellen

  • narancs.hu
  • 2024. május 7.

Külpol

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat letartóztatott két főtisztet, akik állítólag orosz megrendelésre akartak végezni az ukrán elnökkel.

Orosz összeesküvést derített fel és semlegesített az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) a BBC híre szerint. A részletekről az SZBU közlése alapján írt a brit közszolgálati médium.

Az összeesküvők célja az lett volna, hogy elrabolják és megöljék Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és más magas rangú tisztviselőket.

A merényletet állítólag úgy tervezték, hogy Vlagyimir Putyin beiktatásakor történjen, ez lett volna az ajándék az orosz elnöknek erre az alkalomra. 

Az SZBU letartóztatta a szervezőket, köztük két ezredest, akik a gyanú szerint az orosz állambiztonsági szolgálat (FSZB) ügynökei voltak, és már a lehetséges végrehajtót keresték Zelenszkij testőrei között. Hazaárulás és terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt indult ellenük eljárás. Azt is tervezték állítólag, hogy megölik Kirilo Budanovot, az ukrán katonai hírszerzés vezetőjét és Vaszil Maljukot, az SZBU parancsnokát.

A BBC emlékeztet, hogy egy hónapja egy lengyel férfit tartóztattak le Ukrajnában. Őt is azzal vádolták, hogy orosz hírszerzőkkel működött együtt, és az lehetett a célja, hogy megöljék Zelenszkij elnököt. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk