• MaNcs 8. évf. 27. sz. (1996. 07. 04.)

  "Képmutató magatartás" (Kónya Imre (Néppárt) az alkotmányozásról)

  Szocialista politikusok - köztük miniszterek és vezető tisztségviselők - nem szavazatai és tartózkodásai, valamint a parlamentből hiányzó ellenzéki képviselők miatt nem kapta meg a szükséges támogatást az új alkotmánykoncepcióhoz ötpárti támogatással benyújtott módosító csomag. A módosításokat támogató egyik frakció, a Magyar Demokrata Néppárt (Néppárt) szemszögéből Kónya Imre értékeli a kialakult...

  1996 / 27
 • Vágvölgyi B. András: Elektrosokk

  Para-Kovács Imre

 • Bodoky Tamás: Cyberszabadság

  A nyugati világban eddig minden olyan, a szabad információáramlás és az elektronikus privát szféra korlátozására irányuló kísérlet megbukott, amely a számítógépes hálózatokon folyó kommunikációt a tradicionális médiára érvényes szabályok közé próbálta szorítani.

 • Alkotmányos monarchia

  Nyár van, alacsonyan száll a Baja Feri. Azt mondja például A Hét kamerájába, hogy azon a bizonyos botrányos napon, amikor a kormány hülyét csinált saját frakciójából (és a teljes magyar törvényhozásból), ő azért tartózkodott az új alkotmány koncepciójának megszavazásától, mert hiányzik belőle a biodiverzitás helyességének kimondása, tehát a fajok sokféleségének elismerése.

 • Hírösszefoglaló

  Orosz egységkormány?

 • Kulturális hírek

  Monk mindenütt (kivéve nálunk) Az 1994 őszén Budapesten szerepelt amerikai zeneszerző, énekes, filmrendező Meredith Monk a múlt héten koreográfusi tevékenységéért vehette át az észak-karolinai Durham egyetemén az Amerikai Táncfesztivál Samuel H.

 • Magyar Kábel-Budapest Erőmű 3:1: "A Gammában több fröccsöt ittál"

  - tódor -

 • BLSZ-bajnokságok: Nagypálya

  Emlékszünk például egy Donka nevű bíróra, aki játékvezetés közben effektíve az ellenfélnek szurkolt, 0:0-nál "na, lődd már be, bazeg" kiáltással biztatta az (azóta magasabb osztályokban játszó) KSC bénázó középcsatárát.

 • Az alkotmányozás és az MSZP: Értékeikhez hűen

  Horn Gyula miniszterelnök április 29-én, az MSZP frakcióülésén kijelentette: kétséges, hogy ebben a parlamenti ciklusban hatpárti egyetértéssel megszülethet az új alkotmány. Vájt fülű elemzők már ekkor úgy vélték, hogy e kérdésben korántsem olyan eltökélt a nagyobbik kormánypárt, mint azt a látszat mutatja.

 • Mostari választások: Oszd meg és uralkodj

  Mostarban a vasárnapi helyhatósági választások alapvetően rendben zajlottak. Lapzártakor az első, nem hivatalos eredmények alapján úgy tudni, hogy a kettéosztott hercegovinai városban a boszniai horvát és a bosnyák választók egyaránt az eddig is uralkodó nemzeti pártoknak szavaztak bizalmat - a polgári ellenzék, úgy tűnik, be sem jutott a városi tanácsba.

 • Karadzic lemondása: Levelét megírta?

  A nemzetközi közösség lapzártakor hajthatatlannak tûnik: a háborús bûnökkel vádolt Radovan Karadzùic lemondott, ezt állítólag levélben is megerõsítette - bár a boszniai szerbek szerint ez másként van -, és semmilyen tisztséget nem visel a boszniai Szerb Köztársaságban.

 • Karadzic-portré: Fess férfi, tetemes hibákkal

  Milosùevi´c boszniai szerb helytartójának, Radovan Karadzùicnak a századvég legnagyobb háborús bûnöseként már sikerült beírnia nevét a történelembe. De babérjait még tovább halmozza.

 • Német jólét: Tudják, de teszik

  A kancellár csak dörzsölte, és nem hitt neki. A szemének, hogy egyre nagyobb. A tüntetés június elején, amekkorát, 350 ezer embert, szakszervezet még nem hozott össze a háború után Németországban.

 • MAHART a Dunán: Az elcseszett cirkáló

  Nem igaz, hogy a virtuális világkiállítás keretében az Internetre közvetített dunai élőkép kamu. Erről magam is meggyőződhettem, miközben a Dömös cirkáló szigorú ura Piszkos Fredet megszégyenítő stílusban adta elő tengerésztörténeteit.

 • Citadella: Fény- és hangjáték

  Ha valakinek, aki idegenforgalomban utazik, az a zseniális ötlete támad, hogy a millecentenárium ürügyén történelmi összefoglalóval vágja meg a turistákat, de nem készül el időre, nem tehet mást, mint hogy június 17-én csinál egy ingyenes előadást a meghívott idegenvezetőknek, hátha azok majd fellelkesednek, és tisztes jutalék reményében úton-útfélen eladják a programot.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...