• MaNcs 8. évf. 31. sz. (1996. 08. 01.)

  "Hihetetlenül naiv voltam" - Havas Henrik újságíró

  Magyarország egyik legismertebb tévés és rádiós újságírójáról alig hallani, amióta tavaly ősszel megvált a kommunikációs államtitkárságtól, mivel kipattant egyik munkatársának rendőrségi ügye. Havas Henriket azonban a minap nem kisebb ember, mint a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter mártotta be homályos célzás formájában, a Narancsban pedig Langmár Ferenc ügynöközte le kvázi, amiért publikált az...

  1996 / 31
 • Vágvölgyi B. András: Elektrosokk: 110 volt

  A Narancsban már hírül adtuk, hogy ez a mostani amerikai elnökválasztás lesz az első, amely a kampányban választási gyűlések, garden partyk, vacsorák, tévéreklámok, szóróanyagok, plakátok és miegyebek mellett megpróbálja jócskán felhasználni a hálózatot is.

 • Bíró Gáspár: ENSZ: embert a nem megfelelő helyre

  A szerző külügyi szakértő.

 • A pólósok is, mások is

  Lapzártáig négy magyar arany és két nemzetközi halott: kezdenek mozgásba lendülni a dolgok minden idők legzökkenőmentesebbre, legflottabbra, legsterilebbre tervezett olimpiáján. Ami az aranyakat illeti, jól jönnek, különösen akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy nem csak azok szállították őket, akiktől várni lehetett.

 • Hírösszefoglaló

  Csehország: bizalom és rasszizmus

 • A pólósok is, mások is

  Lapzártáig négy magyar arany és két nemzetközi halott: kezdenek mozgásba lendülni a dolgok minden idők legzökkenőmentesebbre, legflottabbra, legsterilebbre tervezett olimpiáján. Ami az aranyakat illeti, jól jönnek, különösen akkor, ha tekintetbe vesszük, hogy nem csak azok szállították őket, akiktől várni lehetett.

 • Mindennapi esélyegyenlőtlenség: Mozgáskorlátok

  Fogyatékosokon általában az emberek négy nagy csoportját értjük: a vakokat, süketeket, rokkantakat (mozgáskorlátozottakat) és az értelmi fogyatékosokat. Összeállításunkban azokkal foglalkozunk, akik legnehezebben jutnak ki közülük az utcára.

 • Az Olaj-gate állása: Kincs, ami nem lesz

  A három ellenzéki párt által kirobbantott, Olaj-gate-ként elhíresült ügy - amelyben egy cseppnyi olaj nem volt - még nem ért véget. Az esetet vizsgáló parlamenti bizottság elkészítette ugyan jelentését, de megszavaznia nem sikerült, ezért a testület szeptemberben folytatja munkáját.

 • II. kerületi ingatlanügyek: Lakásdiplomácia

  Miközben a közvélemény elsősorban a nagypolitika és a gazdaság bűnös összefonódásaival van elfoglalva, addig a menők oldalvizein kevésbé közismert, önkormányzati "versenyzők" lapátolnak. A jelentősebb vagyonnal rendelkező önkormányzatok a korrupció valódi melegágyai - vélik hozzáértők.

 • Törökország: Éhen, halálig

  Hatvankilenc napig tartott az éhségsztrájk, hétfőig tizenketten haltak bele, de a szélsőbaloldali török politikai elítéltek részben elérték, amit akartak: fogva tartásuk körülményei nem romlanak annyira, amennyire tarthattak tőle.

 • Burundi: Buyoya második kísérlete

  A ruandai népirtás árnyékában és szomszédságában, a hasonló etnikai összetételű, hasonlóan kicsi és sűrűn lakott Burundiban három év óta lényegében ugyanaz folyik, állandó összecsapásokkal, néha egy-egy derekasabb mészárlással.

 • Májuskert Rockkocsma: Joyride

  Csepel a reménység szigete, a kereskedelmi rádióadók reklámjai szerint. A rockkedvelő csepeli fiatalokat viszont nem vigasztalják a sorra nyitó autószalonok, és most már a rock sem. Reménykedni viszont lehet.

 • Rendőrség a drogambulancián: Beteges kíváncsiság

  Nemrég a pszichiátriai betegek, most a drogfüggők miatt tévedt jégre a rendőrség: addig gyűjtötték, gyűjtögették az adatokat, amíg rájuk nem szólt valaki: a betegeknek is vannak személyiségi jogaik.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...