• Vágvölgyi B. András: Elektrosokk: 110 volt

  Így, a Republikánus Konvenció táján persze az ember eszébe jut: vajon a Nagy Öreg Párt (Grand Old Party; GOP) döntéshozói miért hagyták, hogy szegény Bob Dole legyen az elnökjelölt, akinek úgyszólván semmi esélye Clinton ellen, hacsak a D´Amato-bizottság nem hoz cáfolhatatlan istenbizonyítékot, hogy Billieboy keresztény leányvérrel elegyített maceszt is kevert a Whitewater-ingatlanok alapozásának betonjába.

 • Sz. Nagy Csaba: Üldözöttből üldöző

  A szerző mérnök, író.

 • Hajlott kor

  Egy idős, sokat próbált embert - külföldre szakadt német, öltönye feszes, tekintete mint sasé, a nyugati államok fogvédelmének díszpéldánya az illető - felment egy olasz bíróság. Katonai, az sokkal megvesztegethetetlenebb, mint a polgáriak abban a sokat látott országban.

 • Hírösszefoglaló

  "Piros lámpás" kerület

 • Kulturális hírek

  Sziget: Stone Roses is Szinte az utolsó pillanatban újabb világsztárral bővült az augusztus 14-én kezdődő Pepsi Sziget ´96 műsora: 16-án a Stone Roses lép fel; megláthatjuk, mennyire heverte ki a manchesteri zenekar két kulcsembere, a dobos Reni tavalyi és a gitáros John Squire idén tavaszi kiválását.

 • Pornó az Interneten

  Egy vidéki közért polcán talált lejárt szavatosságú kecsaposdobozba rejtett robbanószerkezet elég volt ahhoz, hogy a magyar sajtóban végre minden csúnya dologgal összefüggésbe hozzák az Internetet, legyen az nemzetközi terrorizmus, drogkereskedelem, szerzői jogok sárba tiprása vagy még annál is keményebb pornográfia.

 • Mangapornó: Miért a polip?

  Gabriel García Márquez írja, hogy élete és munkássága meghatározó élményévé vált az idő, amit egy kuplerájban töltött, egy aprócska szoba bérlőjeként. Lassú estéken a kisvállalkozó alkalmazottakkal csevegett, éjjel alkalma volt a klienseket megfigyelni, a szieszták alatt pedig kiírta magából a friss ötleteket.

 • Hidegtál

  Az emberek diszkriminálják a pedofileket, úgy gondolnak rájuk, mint szörnyetegekre, aztán a kocsmában meg asszonykínzókkal isznak teljes békességben - mondja Casper, aki a gyermekekhez vonzódik. Persze hülyeséget beszél, de a hálón nyugodtan teheti, sőt, dokumentálhatja is elhajlásait.

 • Bújtatott reklám: Kolumnisták

  A Budapest Business Journal (BBJ) című angol nyelvű lap július 22-24-i számának egyik írása szerint Magyarország vezető napilapjai rendszeresen fogadnak el pénzt azért, hogy hirdetők által fizetett cikkeket szerkesztőségi munkaként jelentessenek meg.

 • Indonézia: Rendszer és gazdája

  Ami július utolsó napjaiban Dzsakartában történt, egyszerre tükrözte a kádárizmusra emlékeztető indonéz rendszer lappangó problémáit és azt, hogy a rezsim nehezen érő, de még nehezebben elkerülhető változások előtt áll.

 • Nők és férfiak Kolozsváron: Hímtagpolitika

  Melegek, leszbikusok és feministák tartanak konferenciát a kolozsvári református Diakóniai Központban. Ez a hír terjedt el fél Romániában arról az egyhetes nemzetközi konferenciáról, melynek egyébként A nő és a férfi a kelet-európai átmenetben volt a címe.

 • Love Parade, Berlin: Friede, Freude, Eierkuchen

  Az a mintegy 600 ezer fiatal, aki részt vett a világ legnagyobb - egyébként politikai demonstrációnak bejelentett - techno-felvonulásán, többnyire jól érezhette magát. A legnagyobb ellenségként beharangozott berlini időjárás kooperatívnak mutatkozott, volt zsigerig hatoló zene, elképesztő designbemutatók különféle energianövelő cseppfolyós, szilárd és por kiszerelésben, szóval minden, ami kell.

 • A felkelő nap konyhája: Sushi bejzli

  Mikor még úgyszólván gyerekember voltam, úgy distancíroztam az ázsiai konyhák között, hogy - európai párhuzammal - a francia megfelelője a kínai, koreait, thait, indonézt akkor még nem ismertem, és a japán étkezés meg olyan, mint a keletnémet koszt, egzotikus szószban az, amit 1949-89 között, az NDK fennállása idején a vörösfasiszta porosz markotányosnői elmebaj kitalálni bírt.

 • Õs- és új termelők

  A nyolcvanas években nem csak gazdakörökben számított kedves baráti ajándéknak A kender és a rostlen termesztése című szakmunka. A könyv természetesen nem THC-ínyenceknek készült, jövőre mégis indexre kerülhet.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...