• MaNcs 9. évf. 17. sz. (1997. 04. 24.)

  "A Fradiban dolgoztam"

  Furulyás János, az FTC labdarúgó-szakosztályának volt elnöke, a klub alelnöke

  Nincs megállás, nincsen szünet: ősszel még csupán transzparens szólította fel Novák Dezső edzőt a távozásra, múlt héten már a Fradi-székház betört ablakai jelezték a szurkolók (most nem a Novákot megbuktató kemény mag) elégedetlenségét. A labdarúgó-szakosztály elnöksége kedden két meccsre szóló ultimátumot intézett Varga Zoltánhoz (vagy két győzelem, vagy viszlát), de a másnapi döntetlen után mégsem...

  1997 / 17
 • Hammer Ferenc: Paszták népe (Repülés)

  Mondják, hogy Brazília Bahía (vagy Mato Grosso) tartományának címerében azért van egy lángoló kehely, mert a portugál hódítók a folyók felgyújtását helyezték kilátásba az engedelmesség megtagadása esetén, és ajánlatukat kiegészítendő, frappáns demonstrációval éltek: meggyújtottak egy pohár pálinkát.

 • Para

  Kovács Imre: Én

  Áll a szomorú kalauz a lecserélt járaton, hitelbe méri az átszállót, kvaterkázik a nőutasokkal, aztán a jelzőcsengő hangjára dacosan irányba fordul, szeme sarkából a visszapillantót lesi, majd amikor a gép elindul, mereven figyeli, nem jön-e váratlan esemény.

 • Seres László: Dekóder

  Elemző munkacsoport alakul az MSZP-ben Horn Gyula kezdeményezésére. Megbízható lapértesülés szerint az elemző munkacsoport elemezni fog. Az elnökség, a választmány és a miniszterelnöki kabinet néhány tagjából álló testület célja - a pol.

 • Bíró Gáspár: Egy kis atom

  A kilencvenes évek nemzetközi viszonyaiban uralkodó esetlegesség egyik jellegzetes megnyilvánulása az a megközelítés, amely szerint a közelgő katasztrófa még nem a katasztrófa maga. A looming catastrophe: a helyszíneket, az áldozatokat és a nemzetközi következményeket tekintve sok mindent előre lehetett látni az utóbbi években a Balkánon, Afrikában, a Közel-Keleten és egy sor más esetben.

 • A bakter közbeszól

  Lakiteleken, mint a hétvége ottani eseményeinek hozadékában - de az is lehet, hogy a holdudvarában, ezt csak az tudhatja pontosan, aki arra járt - fény derült erre, az euroatlanti integrációt, azt szeretik. Támogatják az euroatlanti integrációt, előre köszönnek neki a vegyesboltban, ha meghűl, priznicet raknak arra a hattyúnyakára neki, és egyáltalán, megtennének érte bármit.

 • Love Story

  Itt volt például Romeo és Júlia. Szerették egymást, homlokzati díszítőelemeket másztak meg, aztán jött a rokonság, intrikált, és puff. Vagy Abélard és Eloïse: lelkük összeért, porhüvelyük dettó, mire fel megjelent a felettes hatóság a miskároló csaklival, és annyi.

 • Politikai hírek

  Horn Délkelet-Ázsiában

 • Kulturális hírek

  Marcus Miller A Petőfi Csarnokban lépett fel Marcus Miller és együttese - a koncertről bővebben a jövő héten.Ûrodüsszeia, 3001 A múlt héten (a Mint HAL az űrben című cikkben) futólag említettük, hogy megjelent Arthur C.

 • A hágai per: Vízállásfeljelentés

  Húsz év után végéhez közeleg a bős-nagymarosi vízlépcső kalandos története. A hágai bíróság előtt két ország képviselői álltak, de valójában két szemlélet csatázott évtizedeken, rendszerváltásokon átnyúlva.

 • A hágai per: Egy hajóban, víz nélkül

  A hágai bírák őszi ítélete utáni fél év látványos végjátékot ígér, a két kormánynak ugyanis meg kell egyeznie az ítélet végrehajtásának módozatairól. A választási kampány idején zajló tárgyalásoknak már bírósági verdikt szabja majd meg a kereteit (fellebbezésnek helye nincs).

 • Menekültügyi törvénytervezet: Harmadik nekifutás

  Várhatóan a közeljövőben tárgyal a kormány a menekültügyi törvény legújabb tervezetéről, amelyről jelenleg tárcaközi egyeztetés folyik. A jogszabállyal 1989 óta vagyunk adósak; Magyarország ekkor írta alá a genfi menekültügyi konvenciót.

 • A Fidesz - MPP VIII. kongresszusa: Viccmesélés

  A Fidesz alapszabálya szerint kétévente kötelező tisztújító kongresszust tartani. Ezenkívül az égvilágon semmi sem késztette a pártot arra, hogy küldötteit két napra az Elektromos sportcsarnokába összecsődítse.

 • Albánia: Hazavágva

  - A lényeg, hogy a főutcáról ne nagyon térj le - magyarázta Seimir. - Nem lehet tudni, mi történik ott. Bármi lehet. Vlorában sose lehet tudni. - Seimir egyébként egyetemista, műszaki embernek készül. Illetve készülne, ha lenne oktatás.

 • Baranya, Kelet-Szlavónia: Leléptetés

  Hétfői lapzártunkkor még mindig csak részeredmények voltak ismertek: ezek szerint Horvátország szerbek által megszállt területén az április 13-i választásokon a horvát pártok - szorosan bár, de - győzni látszanak, egy városban és tíz községben viszont szerb többségű önkormányzat alakulhat.

 • Indonézia: Dísz-harmónia

  Még több mint egy hónap van hátra a választásokig, de az indonéz állampárt, a Golkar máris meglepő pontossággal látja előre győzelmének a mértékét: 70,02 százalékos szavazattöbbségre számít, ami két százalékkal haladja meg az öt évvel ezelőtti eredményét.

 • T´DOR: Ide nekem a la Bardot...!

  Az Eurocity kísérőfüzetéből mindent megtudtam soha nem leendő úticéljaimról (s az árakról), aztán a szellemibb és érzékibb és informatívabb örömökre ott volt a News magazin (történetesen, s ugyanígy: "akkor ez Ausztria).

 • Cirkusz: A víz azért túlzás (Cirkusz szárazon és vízen)

  Van egy épület az Állatkert meg a Vidám Park között, amit tényleg csak annak lehet használni, aminek építették: cirkusznak. A Fővárosi Nagycirkusz (FNC) az ország egyetlen "kőcirkusza", több mint ezer nézőnek készült, és már évek óta annyira veszteséges, hogy az csak na.

 • Az aprónép ópiuma: Az istenit (Gyermekbiblia)

  Erre a pillanatra várok, mióta csak elkezdődött: hogy, babitsosan, legyen vége már. A csütörtöki Esti mese álcáját öltő hittérítésnek, ami közvetlenül azután kezdődött, hogy Peták lett a ház ura (tehát feltehetően még elődje idején tették a műsorfolyamnak épp e nagyon érzékeny pontjára).

 • Föld Napja: Körhintapolitika

  Mivel április huszonkettedike, a Föld Napja idén szerdára esett, voltak, akik elébe mentek az eseménynek, és már szombaton, vagyis április 19-én csináltak egy előföldnapi bulit zenészekkel, színészekkel, környezetvédelmi miniszterrel és bohócokkal a Vidám Parkban.

 • Becsali csorda

  Van egy kis lebetonozott szélű tó az Orczy-kertben, a Ludovika mögött, ami arról híres, hogy harmadikban két cigánygyerek beledobta a Sünit, mert az nem akarta odaadni nekik a pénztárcáját. Alig bírtam kihúzni, egyrészt mert vérzett az én orrom is, másrészt mert Süni derékig beleállt az iszapba.

 • Képeslapp

  Lappföld fővárosában, Rovaniemiben az ökomorality játéktól a nature jukeboxon át a méretarányos lapp sátorig minden megtekinthető és kipróbálható egy olyan kiállításon, amely multimédiás modellel szemlélteti, hogyan éljünk túl saját készítésű hókunyhóban, ha kifogyott a benzin a hómobilból, szánhúzó kutyáink pedig felfalták rénszarvasainkat és beálltak a farkasok közé.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...