• MaNcs 11. évf. 16. sz. (1999. 04. 22.)

  A patafizikus második legjobb műve (Jovánovics György szobrász)

  A kiállítóteremben néhányan egy rádiókészülék körül állnak. Az arcokon elképedés, döbbenet. Van, aki önfeledten tapsol, mások rémülten kapják kezüket a szájuk elé. Van, aki ravaszkásan mosolyog, vagy hitetlenkedve bámul. 1970-et írunk. Korabeli fotóról rekonstruálható, gyakorlatilag láthatatlan "alkotás". 29 éve és 29 napja készült. Jovánovics György szerint ez a heves reakciókat kiváltó néhány perc...

  1999 / 16
 • Sajó László: öt és feles (Bakával a meccsen)

  Guszti nem jön, oda ugyan nem, mocskolódnak, de hát hol nem?, megszokhattuk már, hajthatatlan. Laci jönne, de hát éppen libát süt, stílszerûen, mondja õ, biztos horgászversenyen fogtad, mondom én, utána ludaskása, jó étvágyat, fulladj meg.

 • Keresztury Tibor: Keleti kilátások (Szakmai konzultáció)

  A 3. A elõtt két apa várta, hogy kicsengessenek. Az egyikük erõsen másnaposnak látszott, a másikon elsõ látásra nem volt semmi érdekes. Te, mondta az, aki másnaposnak látszott, ahogy öregszik az ember, inni egyre nehezebb.

 • Politikai hírek és

  Kunos Péter: letöltendõ két év A

 • Budai Hengermalom: Soknullás liszt

  A Budai Hengermalomban, az ország legnagyobb malmában még mindig nem tudni, ki a gazda. A céget az elõzõ kormányzati ciklusban milliárdokkal hitelezte a Postabank: nem is csoda hát, hogy ügyei zavarossá váltak.

 • Hároméves költségvetés: Nesze semmi

  A kormány, miután teljesítette a Fidesz negyven pontját, újabb tervvel kedveskedik választóinak. Ezúttal hároméves a kicsike. Igaz, a költségvetés irányelvei valóban csak irányokat jelölnek ki, és gazdaságpolitikai elveket szögeznek le.

 • Nemzeti Színház: Pontosan, szépen

  Az új Nemzeti Színház építésével kapcsolatos tárgyalások megfeneklésérõl szólván Demszky Gábor fõpolgármester a számmisztika kifejezést használta, amikor a fõváros és a kormányzatot képviselõ Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (NKÖM) által - közösen vagy külön-külön - kidolgozott feltételrendszerek 24, 7, illetve 17 pontba foglalt szövegérõl beszélt.

 • A TV 3 felvásárlása: Hasonlítson ön is!

  Indult egy új szappan a TV 2-n: arról szól lényegében, hogy egy agilis médiacápa felvásárol egy szegény kis kábeltévét, átveszi a munkatársak zömét, de nem tudja, mit sugározzon, oszt ebbõl nagy konfliktusok vannak.

 • Húsvét énlakán: Hajnalok hajnala

  "Megvan az anyag, indulhatunk haza" - ébresztette kacagva Boda-Ilf Nyulasi-Petrovot szombat reggel. A MaNcs-kommandó elvileg ugyan a következõ éjszaka történései miatt kalandozott a Székelyföldre, ám már a péntek délután-este oly szépre sikeredett, hogy fölöslegesnek látszott a maradás.

 • Múmiák az Andokban: Jégkisasszonyok

  Három kitûnõ állapotban lévõ, évszázadok óta fagyott múmiára bukkant egy régészexpedíció az argentin Andok egyik csúcsán.

 • Tavaszi munkák: Antimajom-akció

  A szokásos tavaszi állatkerti munkák során a gereblyézés, palántázás mellett a hormonális fogamzásgátló kapszulákat is beültetik a nagyemlõsök nõstényeinek bõre alá.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...