• MaNcs 11. évf. 9. sz. (1999. 03. 04.)

  "Jelzésnek kevés"

  Várhegyi Éva, a Pénzügykutató Rt. munkatársa, az MNB felügyelőbizottsági tagja

  Miközben a kormányfõ nagy visszhangot kiváltó átkot szórt a Bokros-csomagra a Vigadóban, a gazdasági miniszter még nagyobb visszhangot váltott ki, amikor Davosban közölte: bár Chikán-csomagra nincs szükség, kormányzati korrekciók nem zárhatók ki a gazdaságban. Aztán errõl is lehátráltak, maradt a bizonytalanság és megannyi újsághír a külföldi tõkekivonásról. Mi jöhet még ezután?

  1999 / 9
 • Kálmán C. György: Magánvalóság (új egyetemek felé)

  Kálmán C. György

 • Seres László: Dekóder

  A kis pártok Magyarországon alapvetõen szívnak. A rendszerváltás folyamatában bevezettük az ötszázalékos választási küszöböt, hogy jól távol tartsa a weimarizálódást, a kispártosodást a T.

 • Jaksity György: Tőzsde

  Adakozzatok a MaNcsnak és a Tilosnak, mert nekik nem jutott a bankkonszolidációból, a nagy privatizációs lenyúlásból, a környezetvédelmi és egyéb alapokból, a tõzsdei bevezetések árfolyamnyereségébõl, az infotech-õrület virtuális extraprofitjából, a társadalmi átalakulás és befolyás érdekében létrehozott alapítványokból (vagy legalábbis nem elég), a befektetõvédelmi és a betétbiztosítási alapból, az Állami Pénz- és Tõkepiaci Felügyelet költségvetési befizetéseibõl.

 • Még nem háború

  A múlt hét keddjén véget ért rambouillet-i békekonferencia végül is nem lett "új Dayton"; a szerb és az albán fél - akik mindvégig csak közvetítõk útján érintkeztek egymással -nem írtak alá semmit, csak arra tettek ígéretet a nemzetközi közvetítõknek, hogy március közepén egy késõbb kijelölendõ franciaországi helyszínen folytatják a tárgyalásokat.

 • Stumpf: A tőke

  Stumpf Sztyopa fõstratéga meggondolta magát. Miután a múlt héten találkozott néhány multi képviselõjével, és valakik elmagyarázták neki néhány, a gazdaságra vonatkozó számsor értelmét is - amibõl Sztyopa rájött, hogy szar van a palacsintában -, miniszterünk békülékeny hangnemet ütött meg.

 • Szilencium

  A mínuszos hír egy kis bigyó a napi sajtó betûtengerében. Legfeljebb három mondat. Kábé ennyit érdemelt volna a lapokban a Mûcsarnok idei terveirõl meghirdetett múlt csütörtöki sajtótájékoztató.

 • Hírek és

  Kuba: letartóztatási hullám Több neves ellenzékit letartóztattak Kubában azt megelõzõen, hogy megkezdõdött az ország legnevesebb másként gondolkodóinak pere.

 • A felsőoktatás átszervezése: A tudás kapujában

  Különös fintora a politikának, hogy a kormány egyik legkevesebbet piszkált minisztere, Pokorni Zoltán kapta az elsõ olyan pofont, amivel a Fidesz koalíciós partnere, az FKGP a parlament plénuma elõtt deklarálta, hogy nem egészen oda Buda, s egy SZDSZ-es interpellációt követõ nemleges és tartózkodó szavazataival utóvizsgázni küldte az oktatási minisztert.

 • Szombathelyi telekopera: Az utolsó folytatás

  A tavaly õsszel indult szombathelyi telekopera (Szomszédok, Magyar Narancs 1998. 36. szám) egy váratlan fordulat után nem egészen váratlan hepienddel végzõdött. A Tesco építkezni fog, az önkormányzatban pedig mindenki elégedett: az októberig kormányzó SZDSZ-es polgármester és az októbertõl kormányzó Fidesz is.

 • Ügyészségi törvénycsomag: Még egy felest!

  Meglepetésre a koalíciós döntéshozók amellett foglaltak állást, hogy a parlament a sikertelen hatpárti egyeztetés ellenére is folytassa az ügyészségi törvénycsomag általános vitáját.

 • Az Első Hazai Faktorház Rt. felszámolása: Ganxsta Ricsi és a kartell

  Aznap, amikor apám visszaküldte Járainak a harmincezer forintos kárpótlást, kiderült, hogy én viszont egy teljes bankot konszolidáltam, kétezer sorstársammal egyetemben.

 • Drogkultúrák találkozása: A Nagy Fűcsomó

  Hondurasban hét õslakos indián törzs képviselõi halálra ítélték Kolumbusz Kristófot. A szimbolikus pert mindama bûntettekért indították, amit az õket felfedezõ Kolumbusz és a nyomában sereglõk követtek el népeikkel és földrészükkel szemben.

 • Fészek Művész Klub

  A Fészek a legrégebbi és máig zavartalanul mûködõ mûvészklub Budapesten. Itt soha nem voltak botrányok, sõt a helyi mûvészönkormányzat kissé elszigetelte magát a külvilágtól.

 • Az 1999. tavaszi futballidény: Esélytelenek nyugalma

  Egy teljesen elfogulatlan MTK-törzsdrukker szerint a hat ponttal vezetõ csapat tuti bajnok, a Gyõr lehet második, bár úgyis kipukkad, a félidõben még harmadik Diósgyõr nyilvánvalóan összeomlik a második körben, a Dunaferr bent lehet az elsõ hatban, a Vácnak annyi, a Fradi talán kicsit följebb nyomul, a többiek meg nem játszanak.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...