• Sajó László: Öt és feles (A betegségem története)

  Én voltam a hetes, nem akartam oroszórán jelenteni, ezért beteget jelentettem. Szépen adtam a bágyadtat, anyám különösen fogékony volt, hívta az orvost. Táváris ucsityel, já dákládiváju vám, szásztáv klásszá szórok ágyin, nyiktó nye átszusztvujet.

 • Podmaniczky Szilárd: Déli verő (Déli velő)

  Szeged a Tisza két partján terül el, ami nekem még soha nem sikerült. A város déli fekvése miatt az ország déli részén található, a napsütéses órák száma igen magas, ami kedvez a napszemüveg-biznisznek. A hazánkra oly jellemző kontinentális éghajlat a város határában egyszeriben átcsap mediterránba, amelynek a szellemre gyakorolt hatását minden kétséget kizáróan akkor értem tettem, mikor egy vaksötét utcán megkérdezte tőlem valaki, hogy ez-e a napfény városa, mire én egy buszmegálló plexiüvegéről visszapattanva csak annyit tudtam válaszolni, hogy igen.

 • Majsai Tamás: Palástolt és palástos ügynökök

  Mádl Ferenc bensőséges birtokos esetével augusztus 20-án valamennyiőnk atyjává avatta a római parókust, Karol Wojtyla plébános urat. Az össznépi ellágyulás csillagszóró előtti pillanataiban felcsendülő elnöki bizonyságtétel nemcsak azt szignalizálta, milyen világlátásuk is van a kormányrudat kézben tartó hölgyeknek és uraknak egyházak-vallás-országvezetés kérdéseiben, de legalább ilyen egyértelműséggel jelezte azt is, hogy paradicsomi ravaszsággal számítanak hatalmuk fenntartásában a transzcendencia és a szentség közelségének megtapasztalásában közreműködő szakrális iparosokra.

 • A népi írók forognak

  Volt már egy ehhez hasonló eset, ha emlékszünk rá. Akkor néhány ambiciózus médiaszemélyiség, köztük a TV 2 tótumfaktuma, meg törekvő ifjú írók a Nyugatot akarták volna újragründolni, irodalmi folyóiratként.

 • Szaporodnak a véletlenek

  Az alábbiakban szereplő embereknek és cégeknek természetesen semmi közük sincs a legnagyobb kormánypárthoz és a párt vezetőihez; és téved az is, aki netán arra a következtetésre jut cikkünk végén, hogy azon férfiak közös története, akik közül néhányat a közvélemény a "Fidesz" hangsorral azonosít, leírható néhány gazdasági bűncselekménysorozat, illetve az e bűnök eltussolására tett kísérletek történeteként is.

 • Politikai hírek

  Szerbia: átmeneti kormány

 • Kulturális hírek

  b> Három év (a Prodigy-féle The Fat of the Land) óta a Radiohead tagjai az első britek, akiknek sikerült a Bill-board amerikai popalbum-listájának élére kerülniük: az oxfordi zenekar negyedik lemeze, a Kid megjelenésének első hetében 207 ezer példányban kelt el az USA-ban (a legjobb alternatív album Grammy-díjával kitüntetett, ´97-es OK Computerből negyedannyi fogyott el ugyanennyi idő alatt), Angliában pedig Madonna Music című albumát megelőzve került a New Musical Express listájának élére.

 • Cyber hírek

  Európai hackerszóvivő a névtestületbenAz internetes nevek szabályozását végző szervezet, az ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, www.icann.org) nyilvános elektronikus szavazás útján öt kontinens öt képviselőjét választotta be igazgatói közé.

 • A szegedi önkormányzat ügyei

  Dzsentrivilág Dél-Magyarországon – I.

  Az idegennek, aki Szegedet a helyi médiumokból kívánná megismerni, akár úgy is tűnhet: Szeged a béke szigete, ahol nincsenek komolyabb politikai csatározások, és ahol az ellenzék sem zavar sok vizet. Ez a kép azonban kevéssé kvadrál akár a valósággal, akár a helyi közvélekedéssel.

 • Kisgazda képviselő vesztegetési ügye: Rosszkor, rossz helyen

  Miután a mentelmi bizottság hétfőn javasolta kiadását, az Országgyűlés lapzártánk másnapján, kedden valószínűleg felfüggeszti Székely Zoltán mentelmi jogát. A kisgazda képviselő ellen az ügyészség gyanúsítása szerint hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés, valamint zsarolás bűntette miatt indulhat eljárás.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...