• MaNcs 12. évf. 43. sz. (2000. 10. 19.)

  Életbűvészek (Gödrös Frigyes filmrendező)

  Magyar Narancs: A Podmaniczky utcában mind a mai napig van egy szép kis üzlet, Gödrös Bútor felirattal. A szülei már nem élnek, maga nem folytatta a családi tradíciót. Akkor ki van a boltban?

  2000 / 43
 • Nádasdy Ádám: Modern Talking (A logika)

  . .

 • Várhegyi Éva: Ekotrip (Bankverseny)

  Félek, a máskor egészséges gyanakvással megáldott Várkonyi Iván most nem gondolta igazán végig naivan megengedő írását a Postabank eladásáról (Magyar Narancs, 2000. október 12.). Minden kommentár nélkül, könnyedén vetett papírra két, korántsem nyilvánvaló tételt magában rejtő állítást: "Az államnak is érdeke, hogy legyen egy olyan hazai bank, amely legalább a régióban fel tudja venni a versenyt a külföldiekkel, vagyis támogatnia kell az OTP további erősödését.

 • Dessewffy Tibor: Helyt adok

  Ajól végzett munka felett érzett önelégültséggel dőltem hátra néhány hete: elkészült egy újabb írásom, amely most már tőlem elfelé gurul; önálló életre kel, ahogy a finomabb lelkek szokták mondani. Hogy mennyire önálló lett ez a lét, azon én is meglepődtem, pedig úgy általában fel vagyok készülve a körülöttünk ólálkodó furcsaságok fogadására.

 • Dobrovits Mihály: ünnepfogyatkozás (Egy liberális hiányérzeteiről)

  Alig akarom elhinni, hogy október van, annyira ragyogó a vénasszonyok nyara: lágyan simogat a napfény, meztelen lábra húzott szandálban sétálhatok át az Erzsébet hídon. Ennek ellenére mégis október van: a magyar történelem legellentmondásosabb hónapja.

 • A kisgazda kasszafurkó

  "...tombol a korrupció kint, hölgyeim és uraim, valamit tennünk kell ellene!" - figyelmeztette képviselőtársait tavaly júniusban, egy késői órán a parlamentben egy fáradhatatlan kisgazda képviselő, bizonyos Székely Zoltán.

 • Deákné vásznai

  Már nincs két hetünk sem, hogy megnézzük a Szépművészeti Múzeumban és a Nemzeti Galériában azt a tíz festményt, köztük El Greco, van Dyck, Lucas Cranach és Courbet egy-egy és Munkácsy két alkotását, melyeket a Fővárosi Bíróság első fokú döntése értelmében 15 napon belül vissza kell adni jogos tulajdonosuknak, Martha Nierenberg amerikai-magyar állampolgárnak, Herzog Mór Lipót báró unokájának.

 • Politikai hírek

  Ausztrál parlamenti delegáció: az Esmeralda a felelős? Ausz

 • Kulturális hírek

  56 éves korában meghalt Boncz Géza humorista. 25 éven át meghatározó alakja volt a Rádiókabarénak, szerepelt a televízióban és a Mikroszkóp színpadon, írt a Hócipőben.

 • Gázárvita a Mol és a kormány között: Takarékra tették

  a kormány, amikor múlt kedden kiegyezett a Mol Rt. vezetésével: amennyiben az olajtársaság elfogadja

 • Kormány-főváros ellentét: Kerületi döntők

  és az MSZP-SZDSZ vezette fővárosi önkormányzat között. A hadüzenet az Erzsébet téri Nemzeti Színház építésének lefújásával kezdődött,

 • Magyar kamionosok román börtönben: Fuvar a pokolba

  Az információgyűjtés során minden érintettől megkérdeztük, vállalja-e névvel az elmondottakat. A legtöbben vállalták. A két kamionos nevének, írásos nyilatkozatának és az ügyükkel kapcsolatos dokumentumoknak a nyilvánosságra hozatalát a közvetlen hozzátartozók engedélyezték.

 • Film: Csillagtúra (Buzás Mihály: A kis utazás)

  Tíz éve, hogy a vörös csillagok lekoptak az égről, tíz éve új a rendszer - megszokhattuk, belejöhettünk volna, de nem: a magyar demokrácia még mindig túl súlyos falat ahhoz, hogy bárki könnyedén megeméssze. A szocializmus azonban már történelem - "a múlt ködébe vész" -, afféle könnyű préda.

 • Film: Lemenni faluba (Lukáts Andor: Portugál)

  Két éve játsszák a Kamrában Egressy Zoltán darabját. Rendezője, Lukáts Andor a bizonyosság olyan fokára jutott, hogy volt mersze végérvényesen kimerevíteni az előadás pillanatait.

 • Cyberhírek

  n E-book fesztivál Frankfurtban Az első Frankfurt eBook Awards (www.frankfurt-ebook-awards.org) fődíját E. M.

 • Mesterséges emberi kromoszóma Szegeden: Géntérkép e táj

  Az idén egy 14 fős szegedi kutatócsoport mesterséges emberi kromoszómát állított elő. A csoport vezetője szerint a jövő évszázadban a hagyományos gyógyszereket felválthatja a génterápia. Évtizedeken belül a gyógyszer hagyományos értelemben vett fogalma is meg fog változni, ugyanis megfelelő génterápiai kezeléssel személyre szabott "géngyógyszerek" készülnek majd a rászorulóknak.

 • Állásbörze az Erzsébetvárosban: Marós leszel vagy katona

  Nem mondhatnám, hogy egy súlyosan-reménytelenül leszakadó réteg jött volna el múlt héten az Almássy térre, a VII., VIII., IX. és X. kerületi munkaügyi központok összevont állásbörzéjére. Kilenckor kezdődött az esemény, és az első, déli gyorsmérleg szerint ugyanannyi huszonéves jött érdeklődni, mint harmincas vagy középkorú, összesen vagy négyszázan.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...