• MaNcs 14. évf. 15. sz. (2002. 04. 11.)

  "A pártok mindenben előre megállapodtak" - Baló György a közszolgálati televíziózásról

  Az egyik legismertebb hazai politikai újságíró és szerkesztő, a 2000 elején megszüntetett Tv 3 volt vezérigazgatója fura helyzetben van, amióta a jelenleg még komoly MIÉP-befolyás alatt álló Magyar Televízióban szerepet vállalt. Az Orbán Viktor miniszterelnökkel havonta készített interjúi miatt kormánypárti és ellenzéki oldalról egyaránt bírált Baló György nemcsak erről beszélt a Narancsnak, hanem arról is,...

  2002 / 15
 • Kálmán C. György: Magánvalóság

  Nagyot taknyolt három közvélemény-kutató intézet, de különösen nagyot a Tárki meg a Gallup. Ez pedig azért volt feltűnő, mert mindketten nagyon odabújtak az állam ölébe, és ha valaki odabújik, akkor büdössé válik.

 • Legát Tibor: Pop

  Ritkán iszom, de akkor nagyon. Ritkán mozdulok ki otthonról, de akkor részegen. Akik nem ismernek, alkoholista szarnak ismernek. Szerencsére a rajongók ilyenkor otthon ülnek, és a lemezeimet hallgatják.

 • A szerk.: Orosz rulett (Választás közben)

  Ajátékos beletesz a hatlövetű tárába egy lövedéket, megpörgeti, majd a fejéhez emeli a pisztolyt, és elsüti. Ha peche van, szétdurran az agyveleje, ha szerencsés - amire az esély 80 százalékos -, viszi a fogadásra föltett lóvét.

 • A magyar nemzet

  A kokárda a választási kampány legaljasabb trükkje volt. Azt jelentette, hogy ha viselem, a Fideszre vagy a MIÉP-re szavazok. Azok, akik ezt a perverziót kitalálták, mozgó reklámhordozót csináltak volna több millió választójukból.

 • A Magyar Nemzet

  Magyarországon a rendszerváltozás óta a politikai jobboldal egyik legtöbbet hangoztatott baja a sajtó. Hogy mocskos baloldali az, és csak zavarkeltésben utazik, és befolyásolja a kiszolgáltatott polgárt, aki mindennek hatására hajlamos időnként rosszul szavazni.

 • Cyber hírek

  Lázadnak az internet-szolgáltatók A hazai internet-szolgáltatók múlt pénteken közös közleményben tiltakoztak a telefontársaságok díjmegosztási stratégiája ellen. A tizenkilenc hazai szolgáltató kijelentette, azért nem tudják csökkenteni az előfizetési díjakat, és nem tudnak új csomagokat kínálni az internetezőknek, mert a telefonszolgáltatók nem adják át a törvény szerint az internetszolgáltatókat már januártól megillető díjhányadot.

 • Kulturális hírek

  BUCK A londoni bíróság fölmentette Peter Buckot: a vád szerint az R.E.M. gitárosa tavaly áprilisban részegen randalírozott a British Airways Angliába tartó repülőgépén, benyakalt egy csomó bort, felborított egy felszolgálókocsit, megtámadott két légiutas-kísérőt, megpróbálta kinyitni a vészkijáratot, és kést akart elrejteni ingujjában.

 • Fidesz - Millenáris park: Majd Viktor jön...

  A Millenáris park mint a szavazás utáni parti helyszíne elsőrangú választás volt. Hisz a fideszes szövetség országos megdicsőülésre számított: a szervezők nemcsak az épületben nyomuló hívek fogadására készültek, de arra is, hogy a győzelem hírét az egész hatalmas téren ünnepelhessék az oda sereglő népek.

 • Kis hajó az álmok tengerén

  Magas labda, túl könnyű most arról írni, hogy mi történt 2002. április 7-én a Millenáris parkban, ahol a Fidesz - MPP vezetősége és szimpatizánsai töltötték a választások első fordulójának estéjét. Magas labda, mert a szlogeneknek megvan az a rossz tulajdonságuk, hogy vereség esetén is megmaradnak, ráadásul a bukástól kapnak egy vajszínű árnyalatot.

 • MSZP - Köztársaság tér: Le, fel, fel

  Vasárnap este a fővárosban nem volt még egy olyan hely, ahol a Jóistent annyian és olyan sokszor emlegették volna, mint az MSZP Köztársaság téri székházában. Imádkozunk, Isten segített, Istennek legyen hála, van Isten, sőt még az is konkrétan elhangzott, hogy God Bless the Socialist Party.

 • SZDSZ - Gizella út: Az orrhosszi győzelem

  Ha valami kíváncsiskodó a választási este más-más pontján dugta oda a képét a pártszékházba, könnyen eshetett áldozatául egyfajta érzékcsalódásnak. Vajon ugyanott járok-e, mint egy órával ezelőtt? Ám minden jó, ha a vége stimmel, vagy ahogy egy amúgy érdemdús társadalmi közbekurjantó jelezte Kuncze pártelnök tettekre sarkalló és a vesztest (Orbánt) froclizó zárszava közben: happy end.

 • MIÉP - Vogue-hajó: Egy este a Titanicon

  Nem mindennapi változásnak lehettek szemtanúi, akik a választások éjszakáját a MIÉP-főhadiszállássá átlényegült Vogue-hajón töltötték.

 • Centrum Párt -Andrássy út: Mint a rakéta

  "Kurvára nem vagyok elégedett ezzel a négy százalékkal" - vallotta be Kupa Mihály, a Centrum Párt elnöke hétfő éjszakai sajtótájékoztatóján, miután az is kiderült, hogy őt magát Tokaj-Hegyalja népe a harmadik helyre sorolta egyéniben.

 • FKGP - Belgrád rakpart: A güzü vége

  Szórványosan gyülekeznek Szeremley Huba borász székházában, többnyire újságírók, hogy részesei lehessenek az FKGP kimúlásának.

 • Munkáspárt - Baross utca

  Balra el

 • Voks Romana: Egy amerikai Párizsban

  A Fidesz vezette konzervatív párttömörülés és a kormányváltásra készülő szocialisták és liberálisok csatájában az utóbbi hónapokban igencsak felértékelődtek a roma szavazók. Ezt használta ki Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke, hogy 300 ezer hívének délibábos ígéretével a biztos mandátumot jelentő 14.

 • Pártok, jelöltek: Hárman maradtak

  Véget ért az első választási forduló, az eredményt már napok óta ismerjük, ám a helyezések és sorrendek szemrevételezése ezúttal sem minden értelem nélkül való. Tán a legfontosabb tanulság, hogy a Fidesz-stb.

 • Kisebb-nagyobb kockázatok (Závada Pál író)

  MN: Viszonylag rövid idő alatt sikerült befejezned egy másik nagy regényt is, ami napokon belül megjelenik. Az intenzív munkán túl ebből én arra következtetek, vagy inkább azt gyanítom, hogy az az anyag, amiből a regényeid készülnek, már azelőtt megvan valamilyen formában, mielőtt nekiülnél az írásnak.

 • Beuys tényleg nagy művész volt (Turisztika tatár módra)

  Szakmai körökben közismert tény, hogy Joseph Beuys, az utóbbi fél évszázad európai művészetének központi alakja a második világháborúban öt éven át vadászbombázóként szolgált a német hadseregben, egészen addig, míg gépét 1944.

 • Szipuzás Magyarországon: Oldás és köpés

  Először az olcsó, rózsaszín, kínai szabadidőruha tűnik föl, és a hajléktalanok jellegzetes szaga. Mintha szívébe szúrná az arcát. Aztán riadtan fölnéz. "Kolbász folyik a konnektorból, vigyétek innen a fekete kutyát" - kiabálja tájszólásban.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...