• MaNcs 17. évf. 27. sz. (2005. 07. 07.)

  Öt és feles

  Utolsó Unicum a Cserepesben

  2005 / 27
 • Miért fáj? - A patikai liberalizáció elkaszálásáról

  A gyógyszerészkamara büszkén, önmaga igazságának biztos tudatában elgáncsolta a gyógyszerpiaci liberalizációt, amely a ciklus legfontosabb lépése lehetett volna az egészségügy megreformálása terén.

 • Hadd szóljon

  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn nyilvános vitára ("számpárbajra") hívta ki Orbán Viktort, a téma a belgazdaság állapota lenne.

 • Cigányvadászat

  A rendőrség szerint lehet cigányt ölni. Az interneten, játszásiból.

 • Men in Black - Lobbisták az unióban

  A "brüsszeli hivatalnok" mellett - aki köztudottan egy illegitim rákfene, egy kolonc, egy... - az unióellenes mitológia másik közismert rémalakja a "lobbista". A sötétben bujkáló kijáróember, a multik politikus-felvásárlója, a professzionális vesztegető, aki pénzért bárkinek, bármit, bárkinél.

 • Bekeretezve - Törvény az önkéntes tevékenységről

  Hosszas kínlódás után múlt hétfőn megszületett a közérdekű önkéntes tevékenységet szabályozó törvény. A végleges változat eltér az eredeti koncepciótól, amit az érintettek egyik része sérelmez, mások szerint viszont az a fontos, hogy a törvény megvan.

 • A nagy fogás - Koalíciós képviselőjelöltek Kecskeméten

  Szécsi Gábort az MSZP saját jelöltjeként indítja a jövő tavaszi parlamenti választásokon. A kecskeméti polgármesternek saját korábbi párttársát, alpolgármesterét, a jelenleg is helyi és országgyűlési képviselő Horváth Zsoltot kellene legyőznie.

 • Alapítvány vagy birodalom - Filmes pénzek

  Az évente több milliárd forint állami támogatás elosztását végző Magyar Mozgókép Közalapítványt (MMK) az elmúlt hónapokban több éles kritika is érte. A személyében is támadott Grunwalsky Ferenc kuratóriumi elnök szerint csak a szakma "szokásos" év eleji összeveszése került reflektorfénybe, de rendeződött már a helyzet.

 • Élvezet és kötelesség - Szilágyi János György ókortudós

  Szirénzene című tanulmánykötete az idei könyvhét dísze volt. A magyar ókortudomány doyenjét - aki lapunkat arra biztatta: képmása helyett inkább a tárgyba vágó illusztrációkkal díszítsük jelen oldalainkat - az antikvitás időszerűségéről faggattuk.

 • Maradékelv - Az osztrák kiegészítő kárpótlás fogadtatása

  A vészkorszak bûneinek erkölcsi és anyagi jóvátételét tisztességes szándék mozgatja, de elôfordultak már csalások, méltatlan eljárások. Egy legutóbbi döntésen ismét sokan megütköztek.

 • "Szomorú ember vagyok" - Woody Allen filmrendező, színész

  A megbízhatóság mintaképe: minden évben előáll egy filmmel. A pesszimizmus, a neurózis, az "angst" 69 éves mesterének 37. rendezése, a Melinda és Melinda már nálunk is látható. A San Sebastian-i filmfesztiválon tartott világpremieren készült vele a beszélgetés, miután átvette a Donostia Életműdíjat.

 • Félni, de mitől?

  Steven Spielberg: Világok harca

  Az első reakciók alapján az Egyesült Államokban kedvező az új Spielberg-mozi fogadtatása. Nagyjából az is világos, hogy miért: a "főszereplő" miatt.

 • "Kibontva a legendából" - Jávorszky Béla Szilárd és Sebők János

  Jávorszky Béla Szilárd és Sebôk János A gyökerektôl az altamonti fesztiválig. A rock története az ötvenes-hatvanas években, mesélve, tanítva és szórakoztatva – összefüggésekkel és irányzatokkal, életrajzokkal és háttérinformációkkal: kiadókkal, sikerlistákkal, menedzsmentekkel, társmûvészetekkel, biznisszel és médiumokkal.

 • Állandó kérdőjelek - Holokauszt Emlékközpont

  Tavaly áprilisban azzal nyílt meg az Auschwitz Albumra alapozott ideiglenes tárlat a Páva utcában, hogy a helyén az idén majd megvalósul az intézmény állandó kiállítása. Ma egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy ez 2005-ben sikerülhet.

 • Vízország - Tisza-tó

  Fönn az égen ragyogó nap. Csillanó tükrén a tónak Mint az árnyék, leng a csónak. Mint az árnyék, olyan halkan, Észrevétlen, mondhatatlan Andalító hangulatban. (Vajda János: Nádas tavon)

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • Az újságos mellett vigyázzanak - Fertőző anyag

  Indóház Az idiótáknak kijáró csodálat fényeit véltem felfedezni családtagjaim szemében, amikor a jászberényi vasúti átjárónál várakozva, az elôttünk eldübörgô szerelvény láttán lazán benyögtem, ez a vonat Nógrádkövesdrôl Kistelekre tart, és az autópálya építéséhez viszi a zúzottkövet.

 • Ásó, kapa, ügyvéd - Házassági szerződés

  Zökkenômentes válásra készülni egy boldog frigy kapujában skizofrén elfoglaltság. Sokan a smucigság stichjét érzik a házassági szerzôdés körül, holott az fôleg a születendô gyerekek érdekét szolgálhatja, de segít azokon is, akik a mézeshetek elteltével lényegében élettársként élnének tovább.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...