• Jött, látott, elküldték

  Tony Blair randán belebicskázott nyár eleji nagy vállalkozásába.

 • Kááár... - A madárinfluenza Magyarországon

  Frank Furedi brit szociológus könyve, A félelem politikája a napokban jelent meg a londoni könyvesboltokban. Furedi fő állítása szerint a társadalmi szinten jelentkező félelem és a közvetlen tapasztalat között megszűnt a kapcsolat.

 • Visszaszáll

  Egy évvel ezelőtt a választópolgárok ad acta helyezték a magyarkérdést. A népszavazáson az állampolgársági ügyben ugyan szűk többséggel az igenek győztek, de számuk az eredményességi küszöbtől messze elmaradt.

 • Nyertes csapat - Pécs 2010 - egyetemi háttérrel

  A város kulturális beruházásairól sokat fogunk hallani a következő években. A pályázati siker országos közüggyé tette a Zsolnay negyed, a Nagy Kiállítótér és a Balokány liget sorsát.

 • Kapituláció - A Zengő-ügy megoldása

  Több tíz milliárd forint pluszterhet ró a költségvetésre a kormány azon döntése, hogy a harmadik magyarországi NATO-finanszírozású radart a Zengő helyett a Tubesre telepítik. A módosítást a zengői telepítés ellen fellépő zöld szervezetek vitathatatlan sikerként könyvelhetik el.

 • Orbán majdnem csütörtököt mondott - Hányadikán választunk?

  Sólyom tudja, de nem mondja, Orbán mondja, de állítja, hogy nem tudja. Mi meg azt mondjuk - mert úgy tudjuk -, hogy Gyurcsány is tudja, mivel Sólyom neki és Orbánnak is megmondta, csak ezt a nagyközönség nem tudja, mert Sólyom nekik viszont nem mondta.

 • Egy magabiztos, egy reménykedő - A Fidesz és az MSZP Hajdú-Biharban

  Kósa Lajos, Debrecen polgármestere az országos Fidesz-kampány egyik arca. Megdolgozott érte: elvégre Hajdú-Bihar megyében 1994-ben tarolt az MSZP (néhol közel 70 százalékos fölénnyel legyűrve ellenfeleit), ám 1998-ban már csak három helyen nyert (Berettyóújfalu, Balmazújváros, Püspökladány).

 • Hangyás a kép - Elbocsátások a Magyar Televíziónál

  A Magyar Televízió Rt.-ben e napokban kapja kézhez a fel-mondólevelét mintegy 170 dolgozó. Miközben a költség-csökkentés szükségességét senki nem vitatja, a döntéssorozat rengeteg indulatot váltott ki a megtépázott intézményben.

 • A tettes és munkája - Eyal Sivan filmrendező

  A Verzió2 Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon és a Trafó Galéria Második jelen című kiállításán vetítették az európai zsidóság deportálásáért felelős Adolf Eichmann 1961-es jeruzsálemi perének eredeti felvételeiből készített, kétórás filmjét, A szakembert.

 • A polgárháború utóélete - Balkanizálódhat-e Spanyolország?

  A madridi szocialista kormány mandátumának legrázósabb reformjához érkezett. A regionális - katalán és egyéb - autonómiák újratárgyalása az ötletgazdák szerint lehetőséget teremthet az országot gatyába rázó, 1978-as alkotmány megújítására.

 • "Beépültünk a díszletbe" - Kiss Tibor (Quimby)

  Hosszú kényszerpihenőjét követően (bővebben: Egymás agyába bújva, Magyar Narancs, 2004. december 16.) a Quimby együttes tavaly ismét működésbe lépett - és számtalan koncert, valamint egy színházi bemutató után új lemez is akad.

 • "Besorolhatatlanok" - Horváth Kornél és Lantos Zoltán Párizsban

  A FIAP Jean Monnet nemzetközi diákközpont vendégeinek igazi zenei kuriózumban van részük, az ütős Horváth Kornél és a hegedűs Lantos Zoltán etnodzsesszduója a technikai nehézségek ellenére is kiválóan működik.

 • Dühösek voltunk - Lloyd Newson koreográfus

  1986, a DV8 "fizikai színház" létrehozása óta alaposan átforgatta a kortárs tánc hagyományait. Most Just for Show című új előadásával turnézik. A magyar bemutató (Trafó, december 8-10.) alkalmából hívtuk fel Londonban.

 • Az agy neme - A nők presztízse az akadémikus közéletben

  2003-as adatok szerint Magyarországon a felsőoktatási alapképzésben részt vevő hallgatók több mint fele lány, míg az egyetemi tanárok között a nők aránya alig 3 százalék. Nahát! Vajon miért?

 • Ahogy a világ kinézett - Pozsgay Imre: A Kádár-korszak válsága, A rendszerváltás előkészítése

  Majdnem sikerül felfedni kilétünket azzal a laikus kérdéssel, hogy Pozsgay Imre órájára vajon jó helyen várakozunk-e. A díszterem előtti vékony folyosón ugyanis csak a diákönkormányzat szavazatgyűjtői osztoznak a szendvicset eszegető hallgatókkal.

 • Pedellus-melléklet

  A gründolási hevület

  Heltai Péter rádiós-tévés műsorvezető, a Budapesti Kommunikációs Főiskola oktatója

  Erdélyi születésű, a kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen végzett, 1987-ben települt át Magyarországra, és azóta a média minden területén megfordult már; tevékeny közreműködésével jött létre a Budapesti Kommunikációs Főiskola, ahol ma is tanít.

 • Diszkóba vagy templomba - Hit és házasság

  "A barátom igazi materialista. Tagad mindent, amit nem tud megfogni két kézzel. Számomra viszont a hit maga az oxigén: nem létezhetek nélküle...

 • A Pedellus hírei

  A Pedellus hírei

 • cyberhírek

  cyberhírek

 • Gyakorlati foglalkozás - Diszkriminációteszt

  A teszt amerikai módszer, amelyet odakint a lakást bérlők sérelmére elkövetett diszkriminációgyanús ügyeknél használtak. Itthon a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) 5-6 éve adaptálta a romák elleni hátrányos megkülönböztetések kivizsgálására.

 • "Természetes tudás" - Baranta, az "ősmagyar kung-fu"

  A magyarság ősi kultúrája iránt fogékony ifjaknak néhány éve már nem csak a rovásírásverseny (Ocsú kontra búza, Magyar Narancs, 2004. november 18.) vagy a koronakutatás (István antennája, Magyar Narancs, 2005. február 24.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...