• MaNcs 18. évf. 41. sz. (2006. 10. 12.)
  Tamás Gábor

  Gyere tömegnek!

  A Magosz demonstrációiról

  "Üzletté, méghozzá zsíros üzletté válhat az EU-támogatások megszerzése egy vállalkozói kör számára, ha a potenciális igénylők szakmai felkészültsége hiányos."

  2006 / 41
 • Nem jár vízen

  Hogy ott folytassuk, ahol fent abbahagytuk: válság mindazonáltal még nincs. A gazdaság működik, járnak a villamosok, az állampolgárok dolgoznak, és amikor itt az ideje, adót fizetnek.

 • A zacc a hecc után

  Nagyjából múlt szerda estére derült ki, hogy az események inkább vicces fordulatot vesznek.

 • Brazília: Folt hátán folt

  Vagy tucatnyi latin-amerikai országban volt (vagy lesz) az idén parlamenti illetve elnökválasztás. A nagy izgalmakon talán már túl van a kontinens. Brazíliában sokáig úgy tűnt, hogy érvényesül a papírforma, és Luiz Ináció Lula (ez becenév) da Silva már az első fordulóban besöpri a szavazatok több mint ötven százalékát.

 • Orvosok vállalkozói szerződései: Színlelések

  A kórházi orvosok mostani érdekérvényesítő nekibuzdulásának (korábban is volt néhány) egyik gyújtópontja a színlelt szerződések felszámolása nyomán bekövetkezett vagy kilátásban levő keresetcsökkenés.

 • Fideszes tüntetéssorozat: Dumaforradalom

  Péntek, a legszebb őszi délután. A belváros máskor üres mellékutcáiban megfeneklett autóforgalmon át evickélünk a fideszes búcsújáró hely felé. Nemsokára kiderül, mi lesz az ultimátummal dacoló koalíció büntetése.

 • Bizalmi szavazás után: Visszametszés

  A háború megnyerése még messze van, Gyurcsány Ferenc számára az a dilemma, hogy a múlt héten megnyert taktikai csata, a bizalmi szavazás után belevág-e egy újabb kalandba, és a szocialisták kongresszusán rapid módon megszerzi-e a pártelnöki posztot.

 • A Magyar Televízió jövője: Rövid látás

  Szeptember elején úgy tűnt, valakik vadásznak rá, nem is okvetlenül az ellenzék soraiból. Ám a tévészékház ostroma után Rudi Zoltán elnöki pozíciója megszilárdult. Nem mintha az intézmény ettől még ne mehetne simán csődbe.

 • "Nem kozmetikáztunk" (Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára)

  Törvényt szegett-e a kormány áprilisban, amikor csak a választások első fordulója után közölte az államháztartásról szóló jelentést? Miért kellett változtatni az amúgy is magas hiánycélokon a választásokat követően?

 • Ha még csak az orvos... (Meryl Streep színésznő)

  Ötvenhét évesen a legünnepeltebb színésznő Amerikában - két Oscarral és a legtöbb jelöléssel (tizenhárom). Az ördög Pradát visel című filmet kísérte el a normandiai Deauville filmfesztiváljára.

 • Stirlitz-legendárium: Men In Black

  Már két hete szerepel a Filmmúzeum műsorán A tavasz tizenhét pillanata, a 70-es évek tán legemlékezetesebb, hatását tekintve legmaradandóbb, ráadásul szovjet tévészériája.

 • Nők a rács mögött: "Társadalmi veszélyességük nulla"

  Megroppant kapcsolatok, rendszertelen kapcsolattartás az otthon maradottakkal. Szabadulás után szinte csak azoknak van esélyük, akik mögött ott a család.

 • Habitat-otthonok: Önkéntes alapokon

  Szarvas, a város határa. Amerikai angolsággal beszélő vidám emberek dolgoznak az épülő sorház tetején. Többek között kaliforniai börtönőr, texasi tanár és ohiói ügyvéd építi magyar rászorulók házait.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...