• MaNcs 27. évf. 24. sz. (2015. 06. 11.)

  Kóbor János: „Soha nem voltunk lázadók”

  Az Omega frontemberével még a nagy vitákat kiváltó felcsúti koncert előtt beszélgettünk. Orbán, 1956, az oroszok, a vallás és a stadionépítési láz is szóba került. Nagyinterjúnk teljes változata.

  2015 / 24
 • Eldől a Liget Budapest sorsa

  A két kocka el van vetve

  A Fotómúzeum és az Építészeti Múzeum bizonyosan nem a nyertes tervpályázat alapján készül el, sőt, utóbbi talán meg sem épül. A kremlinológusok legalábbis ezt olvassák ki abból az általunk kiderített tényből, hogy az Építészeti Múzeumnak már ideiglenes elhelyezést is találtak a Ligeten kívül.

 • Mátyásföldi gyárlátogatás - Halottszemle idegenvezetéssel

  „Pusztuló gyártelep” címmel hirdettek helytörténeti sétát Mátyásföldön. Tanulságos, szomorú időutazás volt, buszozással.

 • Három magyar edző az európai futballban

  Lüke, Csili és a táncmester

  Real Madrid, Benfica, Inter – manapság elképzelhetetlennek tűnik, hogy magyarok e nagy európai klubok közelébe kerüljenek. Pedig évtizedekkel ezelőtt nemcsak játékosaink szerepeltek ezekben a sztárcsapatokban, hanem magyar edzők irányításával értek el számottevő sikereket.

 • „Nyugdíjaztak 400 majmot” - Jane Goodall etológus

  Ezúttal nem a csimpánzok, hanem a növények varázslatos világáról írt könyvet: A remény magvai elolvasása után nehéz lesz levegőnek nézni a fákat és helyeselni a génmódosítást. A környezetvédelemért 80 felett is fáradhatatlanul kampányoló tudóssal telefonon beszélgettünk.

 • A magyar régészet rémregénye

  Eláshatjátok magatokat!

  Az állami beruházások szaporodásával párhuzamosan próbálják korlátozni a régészek munkáját. Most éppen a régészet „piacosításával” igyekeznek gyorsítani az építkezéseket.

 • „Zajlik a gyilkos belső háború” - Interjú Gémesi Györggyel

  A volt sebész és olimpiai kerettag vívó negyedszázada Gödöllő polgármestere. 1998–2006 között az MDF országgyűlési képviselője, de amióta „kiment alóla a pártja”, visszavonult az országos politikától. A Gödöllői Lokálpatrióta Klub jelöltjeként nyer a választásokon, és folyamatos ellenzékben tette kulturális és konferencia-központtá a harmincezres kisvárost.

 • Egotrip

  Barna Imre: Pont fordítva

  Kötésig vagyunk involválva

  Azt írja az újság, hogy Finnországban be kellett vonni egy szakácskönyvet, mert félrefordítás miatt mérgesgombát ajánl hozzávalónak az egyik recept. A fordító sorsáról nem szól a fáma. Vajon indult-e ellene bűnvádi eljárás?

 • Tamás Gáspár Miklós

  Vigasztalás nehéz időkben

  Bevallom, ez az írás nem szól mindenkihez, csak baloldaliakhoz, tehát még az ellenzéknek is csak egy részéhez. Ha liberális vagy konzervatív barátaink szeme rátévedne netán, arra kérem őket, lapozzanak tovább.

 • A szerk.

  De az enyém a labda!

  Oké, építsünk stadionokat.

 • A szerk.

  A plakátragasztó dühe

  Gubbaszt valahol egy sötét sarokban Orbán Viktor, és elégedetten dörzsöli a kezét, minden úgy van, ahogy én akarom! Körülötte örömtáncot jár Finkelstein és Habony, a két híres értelmi szerző.

 • Interjú

  A játék véget ért

  John Forbes Nash jr. (1928–2015)

  Tragikus balesetben hunyt el korunk egyik legkiválóbb matematikusa. Felfedezései, tudományos munkássága immár fontos része az intellektuális közbeszédnek.

 • Törökország, választások

  Fordulat és remény

  Benne volt ugyan a pakliban, mégis meglepetés, hogy Erdoğan török államfő pártja ezúttal nemhogy a hétharmados, de még az egyszerű többséget sem tudta megszerezni. A széthullásnak könnyen káosz lehet a vége, de ha nem, akkor sem világos, mi lehet a továbblépés iránya.

 • Cameron és az unió elhagyásáról szóló népszavazás

  A nagy alakítás

  Nem tudni, mi motiválja David Cameron brit miniszterelnököt, amikor az Európai Unió esetleges elhagyásáról szavaztatja a briteket, de az elég biztos, hogy a brexittel hatalmas pofont adna hazája gazdaságának.

 • A Hunvald-ügy hordaléka – 2. rész

  Sikerre ítélve

  Az elszánt koronatanú, Hunvald György sofőrjének vallomása és számos telefonlehallgatás ellenére sem bizonyosodott be a volt erzsébetvárosi polgármester felelőssége az „ingatlanpanamában”. Így született az ítélet.

 • tévéSmaci

  Ott a cápa!

 • Tévé

  Rezsiflex forte

  Vakkomondor

  Kezdetben vala a Parabola: a bejátszásokkal, képi poénokkal, összevágott anyagokkal megspékelt humoros kommentár tévés műfaját e műsor hosszú szériája révén szokta és szerette meg a hetvenes-nyolcvanas évek hazai közönsége.

 • mi a kotta?

  Pluszok

 • Lemez

  Weedeater: Goliathan

 • Koncert

  Juan Diego Flórez

 • Interjú

  „Hitler meghalt, Wagner él”

  Fischer Ádám karmester, művészeti vezető

  Lapunk megjelenése napján A Rajna kincsével kezdődik a Müpában a Ring. A Nibelung-darabok mellett új produkció lesz a Kovalik Balázs rendezésében látható A bolygó hol­landi. A karmestert és a rendezőt kérdeztük a darabról és szerzőjéről.

 • Interjú

  „Akkor sírva fakadtam”

  Kovalik Balázs rendező

  Lapunk megjelenése napján A Rajna kincsével kezdődik a Müpában a Ring. A Nibelung-darabok mellett új produkció lesz a Kovalik Balázs rendezésében látható A bolygó hol­landi. A karmestert és a rendezőt kérdeztük a darabról és szerzőjéről.

 • Színház

  Aki megyer, velünk tart

  Tasnádi István–Dinyés Dániel–Hajós András: Spam operett

  Az előadás azt kívánja tőlünk, higgyük el, hogy az áruházi eladólány bedől egy spamlevélnek, és felismeri benne régi kedvesét, Harryt. Ez a kalandos helyen lévő Harry a spamek koreográfiájának megfelelően levelezni kezd, előbb pénzt ajánl, hogy aztán pénzt kérjen.

Legfrissebb Narancs

„Nem kérünk bocsánatot”
Interjú „Tibi atyával”
Interjú Palkovics Lászlóval
Mi lesz az MTA-intézetekkel?
Évadnyitó melléklet
Jordán Adél, Carly Wijs, Pintér Béla színháza
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...