• Papíron felére csökkent a gyermekszegénység

  Nincs segítség

  A kormány szerint hat év alatt megfeleződött a hátrányos helyzetű gyerekek száma. A pedagógusok és a témával foglalkozó kutatók viszont nem sokat érzékelnek ebből.

 • Miért oszlatták fel a képviselő-testületet Érpatakon?

  „Nem akarok még egy agyvérzést”

  Szeptember elején feloszlatta magát az érpataki képviselő-testület, így januárban újra polgármester-választás lesz az Orosz Mihály Zoltán „modelljéről” elhíresült szabolcsi faluban. A polgármesterrel szemben álló képviselők szerint Orosz több mint 80 millió forinttal nem tud elszámolni, és az állami intézmények is magára hagyták a falut.

 • Sándor Judit

  Határhelyzetek

  Az interszexualitás és a globális élsport

  Caster Semenya dél-afrikai futónő, ahogy mondani szokták, letett kézzel nyerte pár héttel ezelőtt a riói olimpia 800 méteres versenyét. Lehagyott vetélytársai ezt talán azóta sem tudják megbocsátani neki – úgy vélik, hogy Semenya előnye már a rajtnál behozhatatlan.

 • Várhegyi Éva: Ekotrip

  Meghekkelt alapszámla

  Lassú víz partot mos – dörzsölhetnénk elégedetten a kezünket, hiszen a Lakossági Pénzügyi Szolgáltatásokat Vizsgáló Szakértői Bizottság tagjaiként 2006 végén tett javaslatunk után röpke tíz évvel már meg is született a kormánydöntés a banki alapszámláról.

 • A szerk.

  A vert mezőnyben

  A hétvégi pozsonyi uniós csúcsról Orbán lógó orral távozott, tézisünk az, hogy az orr csak látszatra lógott, mintegy lógást színlelt, valójában az orr gazdája akkor lett volna pácban, ha a többi 26 állam- és kormányfő ünnepélyesen megfogadja, hogy menekültkvóták, na azok aztán nem lesznek.

 • A szerk.

  Ők már biztosan távol maradnak

  Az ajánlat a következő: gyere fel hozzám egy kávéra csütörtök este! Én ugyan nem leszek otthon, csak péntek reggel érek haza, de a kávé lefőzve, kaja, pia a hűtőben, a széf kombinációja egy kék cédulára írva a komódon, satöbbi.

 • Gyász

  „Valami most múlik el”

  Csoóri Sándor költészetéről

  „A magyar irodalom értékképét úgy képzelem el, mint egy gúlát. Akik a csúcson állnak, a magasság okán, közelebb vannak egymáshoz, mint gúlaalji társaikhoz, akik történetesen velük azonos irányzatot képviselnek” – mondta egy interjúban Lengyel Balázs, a negyvenes években összesen hét számot megért, csekély terjedelméhez képest mégis óriási hatásúnak bizonyult folyóirat, az Újhold szerkesztője.

 • Gyász

  Elveszett utak

  Csoóri Sándor (1930–2016)

  A fenti címen adta közre esszéit Csoóri Sándor 2003-ban, szűk másfél évtizeddel a demokratikus rendszerváltozás után. E nekrológnak sem adhatok jobb címet, midőn a demokratikus rendszerváltozás óta immár bő negyedszázad, az antidemokratikus óta bő fél évtized telt el.

 • A CDU kudarca Berlinben

  A zsák és a foltja

  Berlinben megbukott a nagykoalíció. A kereszténydemokraták öt százalékot veszítettek, de a főváros ettől még szereti a kancellárt.

 • tévéSmaci

  Az elefánt télen

 • Rádió

  Üldözők

  Keresztényüldözés a Kossuthon

  Az állami rádióban most épp azokat a napokat írják, amikor minden egyes műsor (nagyjából az esti mese és a rádiószínház kivételével) a Nyugatot, de elsősorban is hazánkat lerohanni szándékozó kétszínű, gonosz, lusta tömegekkel riogatja a nagyérdeműt.

 • Film

  Tallulah

 • DVD

  Bellini: Norma

 • Film

  Sivatagi rock

 • Interjú

  „Valahol középen ellavírozunk”

  Gigor Attila filmrendező

  A nyomozó rendezőjének második nagyjátékfilmjében, a Kútban lerobbant fazonok, Svájcba igyekvő prostik, öltönyös gengszterek „dekkolnak” a nagy magyar pusztában. Mindegyiküknek van egy története.

 • Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál

  Előretolt helyőrségek

  A fesztivál egyik fő témája (nem meglepő módon) a menekültválság. Ebből emeltünk ki két frontvonal-beli jelentést.

 • Színház Nem csak monologizálnak

  Ványa bá, Orlando – Vidéki Színházak Fesztiválja

  Ha magát Ványa bának mondja az előadás, máris jelzi valahogy a különállását: ez nem ugyanolyan lesz, mint a többi három tucat Ványa; nagyjából ennyiszer játszották magyarul a Csehov-drámát.

 • Regiment

  Hol van már a 390 forintos burgonyaleves? Hát, itt.

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...