• Kivezetnék a rosszat - Oltásellenesség

  Az oltások több mint két évszázados karrierje és sikere sem győz meg mindenkit arról, hogy szükséges alkalmazni a korábban rengeteg áldozatot szedő járványos betegségek elleni vakcinákat. A kortárs paramedicina, például a homeopátia felől érkező szkeptikusok érvei és indulatai sok forrásból táplálkoznak és egyre népszerűbbek.

 • Szociális szépségszalon Zuglóban

  Fő az önbizalom

  Van egy pici helyiség Zuglóban, ahol a hajvágás, körömlakkozás, arcmasszázs és smink mellé motivációs tréning, állásinterjún hordható elegáns blúz és egy nagy adag önbizalom is jár.

 • Korrupciós jelentés a négyes metróról - A föld alatti csodafegyver

  A tavaly befejezett uniós vizsgálat szerint a beruházás során 167 milliárd forintot elcsaltak vagy elloptak, és úgy néz ki, hogy emiatt mintegy 87 milliárdot vissza kell fizetni Brüsszelnek. A metróépítést 1998-ban Orbán Viktor állíttatta le, hogy aztán az új vonalat pont egy héttel a 2014-es választások előtt ő maga adhassa át.

 • Jávor Benedek

  A bűnös alku

  Hogyan vette át a jobboldal az Európai Parlamentet?

  „És a győztes… egy háttéralku (és Antonio Tajani)” – ezzel a keserű címmel jelent meg január 17-én, kedd este fél 11-kor az uniós ügyekkel foglalkozó hírportálon, a Politicón az a cikk, amely az Európai Parlament elnökválasztásáról számolt be frissiben.

 • Heisler András

  Az udvari zsidók és a látszat

  Köves Slomó médiakörútjáról

  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) minden erejével támogatta, hogy 2015-ben a magyar kormány megkapja az IHRA (Nemzetközi Holokausztemlékezési Szövetség) elnökségét, s néhány napja elismerően jelezte egyetértését a magyar kormány Párizsban kifejtett, a közel-keleti béke megteremtésével kapcsolatos álláspontjával.

 • Miklósvölgyi Zsolt

  Kísérteties rétegek

  A spekulatív építészet és tétjei

  A kortárs amerikai szociológus és építészetteoretikus, Benjamin H. Bratton spekulatív dizájnról szóló híres esszéjének elején a következőt állítja: „Egyesek akár arra a következtetésre is juthatnak, hogy a 21.

 • A szerk.

  Költők

  A Fidesz már a kormányzása legelején egyértelművé tette, hogy a saját kádereivel rakja tele a művészeti intézményeket, ahol pedig kinevezésekkel nem lehetett leváltani a nemzeti együttműködés kerékkötőit, pénzzel oldották meg az erőviszonyok átrendezését.

 • A szerk.

  Feltételes üzemmód

  Tádé Jenő Béla, a kevéssé, de még mindig jóval érdemei felett népszerű Demokratikus Baloldali Túlnyomó Párt (DBTP) üdvöskéje három feltételt szabott ahhoz, hogy teljesítse saját régi kérését, és átvegye az Egyesült Ellenzék vezetőjének szerepét.

 • Interjú

  „Behatolnak a lakásunkba, szemmel tartanak”

  Császy Zsolt jogász

  Nemzeti Bilincs Egyesület néven jogvédő szervezet alakult, melynek célja, hogy megvédje azokat, akik ellen a hatalom politikai megfontolásból alkalmazza a büntetőjog eszközeit. Interjúalanyunkat, az egyesület elnökét 2010 után az ún.

 • Baljós jelek Budapest olimpiai pályázata körül

  Bármi áron

  Alsó hangon is évtizedes, 3100 milliárd forintos fejlesztésbe és költekezésbe kényszerítené a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Magyarországot, ha idén szeptemberben úgy döntene, Budapest rendezze a 2024-es nyári olimpiát.

 • A megbántottak komédiása

  Torgyán József (1932–2017)

  Vasárnap elhunyt Torgyán József, az 1990-es évek egyik meghatározó politikai szereplője. 84 éves volt.

 • tévéSmaci

  Bak sört az asztalra!

 • Tévé

  Vitatott

  Sajtóklub

  „Sajtótörténeti pillanat” – ekként hirdette és ünnepelte az Echo Tv, hogy másfél évtizednyi szünetet követően újra összeállt a nagy csapat, a Sajtóklub válogatott társasága, és mint egy sereg más szertelen túlzás, úgy e tódítás mélyén is rejlik valamiféle valóságalap.

 • mi a kotta?

  A fogpiszkálós zseni

 • Lemezborítók a digitális korban

  Rizsszemre tájképet?

  Egykor órákon át böngészték, elméleteket gyártottak róla, szerelembe estek vele. Ma már inkább csak az iTunes bélyegképein és popsztárok Facebook-oldalán jön szembe. De tényleg baj, hogy már nem a borító felől közelítünk a lemezekhez?

 • Koncert

  Fényes dallamívek

  Három trombitás a Müpában

  Emlékezetes eseménysor volt közönségnek és résztvevőknek egyaránt, amikor két diplomázó dzsessz tanszakos akadémista és fiatalabb, klasszikus trombitát tanuló társuk lett a befutó a Tomsits Rudolf emlékére kiírt tehetségkutató verseny döntőjében.

 • Koncert

  Komfortos este

  Renée Fleming az Erkelben

  „Elég karcsúnak találod a derekam?” – hangzik Léo Delibes dalában (Cádizi lányok) a kérdés, és az előadó Renée Fleming e sornál kacéran rá is mutat a saját derekára.

 • Könyv

  Minden másképp van – Karinthy Frigyes összes fényképe

 • Képregény

  Világvégi mesék

 • Könyv

  Duce és őrangyal

  Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája

  Idealista álomból prózai valóság, vagy ha úgy tetszik, hőskölteményből naturalista regény: ezt a műfajváltó kiábrándulást élte meg az új Olasz Királyság közvéleménye a 19. század utolsó harmadában és a múlt századelőn.

 • „New York sokkal nagyobb Donald Trumpnál” - Paul Auster író

  Közel 900 oldalas új opusa épp a napokban jelenik meg Amerikában, de a brooklyni illetőségű világsztárt jelenleg elsősorban a politika, azon belül is egy sértődött gyerek módjára viselkedő alak foglalkoztatja, aki a hét végén hivatalosan is Amerika 45.

 • Fizetésképtelenné vált az Alexandra könyvesbolthálózat

  „Mintha száz élete lenne”

  Hosszú agónia után bedőlni látszik Matyi Dezső vállalatbirodalma, és a szürreális epizódokkal terhelt folyamat végén magával ránthatja a kiadók egy részét is.

 • Egymilliárdból ápolhatja Kertész Imre emlékét Schmidt Mária

  Sorstalan hagyaték

  Nagy a titkolózás a Kertész Imre Intézet körül, a szakmai vezető nem hajlandó kérdésekre válaszolni, és már egy rosszízű jogvitába is belefutottak. Schmidt Mária pedig újabb lehetőségeket kap, hogy Kertész-művek alapján ostorozza a kormány ellenségeit, a politikailag korrekt nyugati világot és a liberálisokat.

Legfrissebb Narancs

A közvélemény-kutató a választásokról
Interjú Závecz Tiborral
Riport
Diáktüntetők Orbán ellen
Mit tehet az egyes polgár?
Schein Gábor írása
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Vélemény

még több Vélemény...

Szüret

BRFK

„Ugyancsak valótlan az a több internetes portálon megjelentetett közlésben tényként megfogalmazott állítás, amely szerint lövöldözés volt a főváros XVII. kerületében. A valóság ezzel szemben az, hogy egy bűncselekmény helyszínéről menekülő támadók lövéseket adtak le az őket követő gépjármű irányába.” még több Szüret...