A szerk.

Mókus a kapuk előtt!

A szerk.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésszakának összehívását kezdeményezte a közigazgatási és igazságügyi miniszter. Navracsics Tibor a házelnöknek írt levelében kiemelte: aggasztó hírek érkeznek az Európai Unióból, különös tekintettel a Németországban uralkodó, már-már robbanással fenyegető állapotokra.

A levél kitér a részletekre is, miszerint a németek azt hiszik, hogy nekik mindent lehet. Miután már jól megvertek minden török és arab bevándorlót, és a függetlenségét meg az utolsó krajcárját, de még az eldugott aranyfogát is elszedték a legszegényebb ciprusitól, s mindenkit köteleztek, hogy lépjen be a náci pártba, most olyan lépésre vetemedtek, ami a világbékét veszélyezteti. A német állami könyvkiadó piacra készül dobni egy régi mesekönyvet, ami önmagában még nem lenne akkora baj, megszokhattuk már arrafelé a hatalmi gőg ilyes megnyilvánulásait, csakhogy ezt a régi mesét most új illusztrációkkal készülnek kiadni, s mint az igazságügyi minisztérium szakértői megállapították, ezeken az illusztrációkon egy bizonyos Struwwelpeter (Kócos Peti) alakja a megszólalásig emlékeztet Orbán Viktorra. Ilyen körülmények között megértheti Tisztelt Házelnök úr, hogy a rendkívüli ülésszak összehívása létfontosságú nemzeti ügy, elvégre tűrhetetlen, hogy lefekvéskor a német gyerekeknek a magyar miniszterelnököt gyalázzák a szüleik. Az ülésszak első felszólalója Orbán Viktor miniszterelnök úr lesz, zárom soraimat, ölel: Tibó - fejezte be a házelnökhöz írt levelét a miniszter.

Mindez arról jutott eszünkbe, hogy a minap Orbán Viktor rádiónyilatkozatban kérte ki magának, hogy a német közszolgálati televízió gyerekcsatornája a szájára merte venni a nevét, ráadásul nem is a legkedvezőbb kontextusban. Magyarország miniszterelnöke sajnálatát fejezte ki a német kisgyerekek iránt, mert szegényeknek el kell tűrniük, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt mindenki repülne egyetlen perc alatt..."

Azt már sokan megkérdezték, hogy képzeli a miniszterelnök önkezével irányítani a Magyar Televízió humánpolitikáját, de aki már egyszer is belenézett öt percre a Magyar Televízió műsorába, pontosan tudja, miből is fakad Orbán érzékcsalódása. Az a tévé tényleg olyan, mintha Orbán magántulajdona lenne, s rajta kívül van még vagy három másik tévé, ami szintén tök olyan, mintha az övé lenne, igaz, azok némelyike magántulajdonként van lajstromozva.

Ám mégis ebben a "majd én kirúgok néhány tévést, ha kekeckedni mernek" tempóban rejlik e nagyon szomorú történet lényege. Meg abban, hogy "majd én jól beolvasok egy német gyerekműsornak, és arra ösztönzöm kis vazallusaimat, hogy kövessék a példámat" (lásd a HírTv szerencsétlen tromfkísérletét). Tehát abban, hogy mivel foglalkozik, mi számít neki, mire reagál, mire fordítja energiáit Magyarország miniszterelnöke. Arra, basszus, hogy ország-világ előtt fitogtassa hatalmát a Magyar Televízió dolgozói felett. Arra, hogy borítékolhatóan megalázó csörtékbe bocsátkozzék külföldi gyerektelevíziókkal.

Vigyázat, Magyarország hadat üzen a Cicavíziónak!

Magyarország - és a parlament kétharmados bizalmát élvező miniszterelnöke - szabadságharcot vív Struwwelpeter és kis társai ellen. Az igazságügyi miniszter összehívja a parlamentet, Bayer Zsolt összetrombitálja a békemenetet, a külügy bekéreti a nagykövetet, Kövér László betiltja a Kinder csokit. Magyarország nem hagyja magát, megvédi a függetlenségét, csak közben - nem is olyan lassan - szétrohad, tönkremegy, viccé lesz az alkotmánya, csuklóztatható az igazságszolgáltatása és kilóg a segge a gatyából. Obskúrus diktatúráknak gazsulál néhány garas reményében. Mindenki megveti, még akikhez dörgölőzik, azok is kiröhögik a háta mögött. De sebaj, Orbán Viktor vezeti a szabadságharcot, most épp a rettenetes német gyerekek támadása ellen védve a várat, legközelebb meg már a mókusoktól.

Figyelmébe ajánljuk