1,5 milliárd forintért vett budai villát Áder klímavédelemmel foglalkozó alapítványa

  • narancs.hu
  • 2021. december 3.

Belpol

Az alapítvány évente közel 1,5 milliárd forint állami támogatást kap.

Új helyre költözött az Áder János vezette Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány: míg korábban a Várkert Bazár mellett béreltek havi közel 3 millió forintért panorámás irodákat, most lett egy saját ingatlanjuk a Pasaréti útonszámolt be a hírről az RTL Klub Híradója.

A napokban a Párbeszéd képviselője, Tordai Bence arról írt a Facebook oldalán, hogy az alapítvány egyik cége ingatlantulajdonos lett: egy 2501 négyzetméteres telken álló két épületet vásároltak meg, egy 940 nm-es szecessziós villát, és egy 2008-ban épült kb. 400 nm-es, háromszintes épületet.

A Híradóban emlékeztettek, hogy egy kormányhatározat értelmében az alapítvány évente közel 1,5 milliárd forint állami támogatást kap, illetve tőkeként is kaptak már 5,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást.

Az alapítvány válaszolt az RTL Klub kérdéseire, elmondták, hogy azért vették az 1,5 milliárd forintos villát, hogy azt piaci áron bérbe adják, és így bevételt termeljen az alapítvány számára, és a befolyó pénzt az alapítvány tevékenységére, például a fenntarthatósági programjuk támogatására akarják fordítani. A villa árát közlésük szerint az elmúlt három évben kapott állami támogatásból „gazdálkodták ki”.

(RTL Klub, Híradó)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.