2022-ben nyithat a Sorsok Háza

  • narancs.hu
  • 2021. január 15.

Belpol

Eredetileg 2014-re tervezték.

Jelenleg még az előkészítő munkálatok zajlanak, így csak a választások után 2022-ben nyílhat meg legkorábban az eredetileg 2014-es nyitással tervezett Sorsok Háza - írja az emlékközpontról a Népszava.

A jelenleg folyó munkáról a lapnak Köves Slomó nyilatkozott, aki elmondta: a kiállítás részletes forgatókönyve elkészült, nemzetközi akadémiai tanácsadó testületünk tagjai ezt áttekintik, hogy kritikai javaslataikat megtehessék. Ezzel egyidőben dolgoznakk már a belsőépítészeti kiviteli terveken és a multimédiás tartalmakon is. Mindez körülbelül még egy-másfél évet fog igénybe venni.

A cikkben emlékeztetnek, hogy az intézmény létrehozására eddig mintegy 7,5 milliárd forintot fordított a kormány. A projekt elhúzódása miatt azonban nyilván komoly összegeket emészt fel az  az üresen álló épületegyüttes fenntartása, erről Köves Slomó azonban nem adott információt. Megemlítik azonban, hogy a Hír Tv 2017-es információja szerint akkor évi 82 millió forintot kölöttek állagmegóvásra. Az összeg bizonyára azóta nem lett kevesebb - teszik hozzá.

Figyelmébe ajánljuk