500 millió forintot és bizalmas iratokat lophattak el egy letelepedési kötvényt forgalmazó cégtől
Habony és Rogán 2011-ben

500 millió forintot és bizalmas iratokat lophattak el egy letelepedési kötvényt forgalmazó cégtől

  • narancs.hu
  • 2017. június 27.

Belpol

Az erős politikai nyomás miatt a rendőrség szokatlanul nagy erőket vet be.

Még április elején, egy péntekről szombatra virradó éjjel törtek be az Aron Capital Budapest belvárosi irodájába, tudta meg a 444. Az egyik szemtanú szerint mintegy 80 rendőr vonult a Hajós utcai irodához, és mindenkit kikérdeztek, aki a környéken lehetett.

Az Aron Capital az egyik olyan cég, mely letelepedési kötvényeket forgalmaz külföldön. A konstrukcióban tehetős külföldiek 300-400 ezer euró (90-120 millió forint) fizetnek, hogy magyar letelepedési kötvényekhez jussanak, és ezzel szabadon éljenek és üzletelhessenek egész Európában. A közvetítő cégek egy-egy kötvényen 47–89 ezer euró (14-28 millió forint) közötti haszonra tesznek szert. A társaság néhány arab és ázsiai országban valamint Afrikában árulhatta a kötvényeket.

A betörés a lap szerint április 7-ről 8-ra virradó éjszaka történt, a betörők az iroda Ó utcai bejáratánál támadtak és több millió euró készpénzt vittek el. A betörők emellett a letelepedési kötvény biznisszel összefüggő bizalmas dokumentumokhoz is hozzáférhettek. A 444 szerint a rendőrség szokatlanul nagy erőkkel vetette rá magát az ügyre, ami egyértelműen a rájuk nehezedő politikai nyomás miatt van. Állítólag mindenkit behívtak tanúvallomást tenni, aki a mobil cellainformációk alapján a betörés idején a környéken lehetett. Sem a rendőrség, sem az Aron Capital nem válaszolt a lap kérdéseire.

A letelepedési kötvény százmilliárdos biznisz, de ezen nem az állam keres, hanem a gondosan kiválasztott, Rogán Antalhoz és Habony Árpádhoz köthető offshore hátterű cégek.

Ha van pénze, jöhet a migráns: százmilliárdos biznisz, csak nem az államnak

„A törvényesített és rendszerszintű korrupció iskolapéldája." Ismeretlen hátterű offshore cégeket gazdagítanak a letelepedési államkötvények, miközben a bizniszen Magyarország csak bukik. Miközben a kormány gyűlöletkampányt indított a migránsok ellen, a konstrukcióval mintegy 16 ezer EU-n kívüli állampolgár szerezte meg a jogot, hogy Magyarországon, illetve az unióban éljen és üzleteljen - korlátlan ideig.

Figyelmébe ajánljuk