A 30 milliós végkielégítés mellé új állást is kap Süli János

  • narancs.hu
  • 2022. május 17.

Belpol

Nem  marad munka nélkül.

Miután Süli János pozíciója megszűnt, új feladatot kap a korábbi, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter. Ez Szijjártó Péter Facebook-posztjából derült ki.

A külügyminiszter kedden arról számolt be, hogy szerdán négy parlamenti bizottság fogja meghallgatni, ezért ideje elkezdeni a felkészülést. Ahogy azt sejteni lehet, Szijjártóhoz kerültek a paksi beruházással kapcsolatos feladatok.

"A Fenntartható Fejlődés Bizottságában még sosem jártam, de most erre is sor kerül, tekintettel arra, hogy a jövőben hozzánk fognak tartozni a Paksi Atomerőmű új blokkjaival kapcsolatos feladatok" - írja Szijjártó. Majd hozzáteszi, hogy a csapatába fog tartozni Süli János is. "Az átigazolási időszak legnagyobb fogása a KKM szempontjából így Süli János lett."

Ahogy arról kedden reggel mi is beszámoltunk, Süli (ahogy a másik korábbi tárca nélküli miniszter, Mager Andrea is) fizetése havi ötmillió forint volt, így most, hogy pozíciója megszűnt, 30 millió forintot kap végkielégítésként egy összegben az új kormány megalakulásától számítva 15 napon belül.

Süli fizetését 2018 augusztusában emelték meg az akkori 1,1 millió forintról 5 millió forintra, hogy igazodjon az általa irányított állami cégek és intézmények vezetőinek fizetéséhez.

Holnap négy parlamenti bizottság fog meghallgatni, ideje volt megkezdeni a felkészülést. A Fenntartható Fejlődés...

Posted by Szijjártó Péter on Tuesday, May 17, 2022

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk