A DK lényegében árulónak nevezte saját képviselőjét

Belpol

Gedei Józsefet, Jászberény korábbi alpolgármesterét. 

 

Közleményt adott ki a Demokratikus Koalíció, miszerint nincs kiegyezés a Fidesszel sem országosan, sem Jászberényben. „Szövetségeseink cserbenhagyása árulás”, írta a párt. Ezzel mintegy árulónak nevezték saját jászberényi képviselőjüket, Gedei Józsefet.

Gedei József ugyanis korábban előterjesztést tett a jászberényi önkormányzati képviselő-testület feloszlatására. Ezt a javaslatát azonban a szeptemberi rendes testületi ülésen nem vette napirendre a város polgármestere. Budai Lóránt szerint ha ő ezt tette volna, akkor azzal elismerte volna Gedei vádjait, miszerint ami az elmúlt években Jászberényben történt, pontosabban ami nem történt fejlesztés terén, az mind Budai hibája. Éppen ezért Gedei alkalmatlannak tartja Budait a város vezetésére, emiatt szerette volna, ha kezdeményezésére feloszlatja magát a testület és időközi választást írnak ki.

Mivel azonban javaslatát nem fogadta be a polgármester, a Fidesz nyújtott segítő kezet a DK-s Gedeinek, és adta be az előterjesztést Gedeivel együtt, amit 15 napon belül meg kellett volna tárgyalni. Többen arról kezdtek el beszélni, hogy a DK és a Fidesz helyben összeállt.

Csakhogy Budai ennek a határidőnek is ellenállt, vállalva a kormányhivatal eljárását vele szemben.

A feloszlatást most 17-én, tehát hétfőn veszik napirendre. Csakhogy a DK közleménye akár nem várt helyzetet is teremthet, hiszen a párt azt írta, nincs alku a Fidesszel. 

A párt keményen nekiment saját képviselőjének, aki korábban alpolgármestere volt Budainak. 

Mint a közleményben írták, a Demokratikus Koalíció ismert módon élesen és határozottan szemben áll a jelenlegi kormánypárt politikájával. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség kormányzását történelmi, politikai tragédiának tartják.

Közölték, a napokban a város képviselő-testülete elé kerül egy előterjesztés a testület feloszlatásáról. A kezdeményezés sorsáról, támogatásáról vagy elutasításáról a polgármesternek és a mögötte álló képviselőknek, köztük a Demokratikus Koalíció képviselőjének közösen kell dönteni. Ez esetben ezt a döntést a DK országos elnöksége helyi belügynek tekinti.

Ugyanakkor megjegyezték, annak az esetleges lehetőségét, hogy a DK képviselője a Fidesz képviselőivel egyeztetve, közösen alkossanak többséget a polgármester mögött állókkal szemben, és így érjék el az előterjesztés elfogadását, a DK elveivel, normáival való szakításként értékelnék.

Majd egy ütős mondattal szúrtak oda Gedeinek: "A DK-ban szövetségeseink cserbenhagyása, a Fidesszel való hatalmi kiegyezés politikánk elárulását jelenti. Következményei ehhez igazodnak."

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk