A fideszesek többségének sem tetszenek a bombás plakátok

  • narancs.hu
  • 2022. november 7.

Belpol

A Publicus Intézet friss kutatása szerint a magas élelmiszerárakért a gyenge forint és az elhibázott gazdaságpolitika felelős.

A fideszesek mindössze 31 százaléka gondolja úgy, hogy a kormány legújabb nemzeti konzultációját hirdető bombás plakátok pontosan mutatják be a jelen helyzetet

– írja a Népszava a Publicus Intézet általa megrendelt felmérésének eredménye alapján. A megkérdezettek (1007 fő) körében még ennél is alacsonyabb a tetszés, 7 százalék gondolja úgy, hogy a valóságot mutatják be a plakátok és 74 százalék szerint inkább hamis képet sugalmaznak. A válaszadók közel kétharmada kifejezetten haszontalannak tartja a "brüsszeli szankciókról" indított nemzeti konzultációt. Ez a pártpreferenciák tekintetében úgy áll össze, hogy míg a fideszesek négyötöde szerint azért hasznos a kormány kezdeményezése, addig az ellenzékiek 96 százaléka ezt nem így látja, és utóbbiakhoz csatlakozott a bizonytalanok 67 százaléka is.

Az eddigi szankciós csomagokról is tett fel kérdést a felmérés, azt kérdezték: vajon Orbán Viktor mennyit szavazott meg. A fideszesek 26 százaléka szerint egyet sem, illetve 41 százalékuk szerint csak egy részüket. Vagyis

a kutatás adatai szerint a kormánypártok szimpatizánsainak több mint kétharmada nem tudja, hogy Orbánék eddig az összes szankciós csomagot megszavazták, de ugyanígy nincs ezzel tisztában a bizonytalanok 35 százaléka sem.

A megkérdezettek 87 százaléka a magas élelmiszerárakért a gyenge forintot, 79 százalékuk (vagyis a fideszesek egy része szerint is) az elhibázott gazdaságpolitikát, 60 százalékuk a kereskedők ármegállapítási módszereit, 88 százalékuk az elszálló energiaárakat és 57 százalékuk a brüsszeli szankciókat tartja felelősnek.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk