A gyülekezési tilalom miatt Alkotmánybírósághoz fordul a Momentum

  • narancs.hu
  • 2021. május 7.

Belpol

177 napja tilos tüntetni, pedig bőven lett volna miért.

A Momentum a Facebook-oldalán jelentette be, hogy alkotmánybírósági panaszt nyújtanak be a gyülekezési jog korlátozása ellen.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy nemcsak alapjogsértőnek tartják a gyülekezési jog korlátozását, hanem abszurdnak is: amíg ugyanis teltházas EB-meccseket lehet tartani, két ember nem állhat ki közösen az utcára politikai véleményt nyilvánítani.

Fekete-Győr András hangsúlyozta, hogy mindeközben tőlünk nyugatra lehet tüntetni, gyülekezni, politikai véleményt nyilvánítani akkor, ha a járványügyi intézkedéseket a demonstráló polgárok betartják.

177 napja, fél éve vette el a fideszes parlamenti többség tízmillió magyar ember gyülekezési jogát, ezért mi az Alkotmánybírósághoz fordulunk és alkotmányjogi panasszal élünk.

A Momentum emellett kihangsúlyozta azt is, hogy szerintükn nem véletlen, hogy a kormány továbbra is korlátozza a gyülekezési jogot, a közvagyon kiszervezése alapítványokba, a Fudan Egyetem ügye és a félresikerült járványkezelés is tömegtüntetéseket váltott volna ki – ha lett volna rá lehetőség.

Figyelmébe ajánljuk