Jövő héten sem kapnak üzemanyagot a kis kutak

  • narancs.hu
  • 2022. december 3.

Belpol

„Az ország működése és energiabiztonsága érdekében.” Ez már a harmadik hét.

Közleményben tájékoztatta pénteken a Mol a Független Benzinkutak Szövetségét arról, hogy a december ötödikén kezdődő héten sem tud dízelt és motorbenzint biztosítani a partnereinek. Már a harmadik hét kezdődik így a kis kutak számára.

A közleményt a szövetség továbbította a Portfoliónak

A hírportál benzinkáoszról és arról ír, hogy az úgynevezett fehér kutak készlethiánya mellett a nagyobb szolgáltatók is mennyiségi korlátozásra kényszerültek. Ez most már 500 kutat érint, és a szám napról napra nő. Mol-kutakon is rendszeresen előfordul, hogy elfogy valamelyik üzemanyag.

A Portfolio kiemeli, a Mol a kis kutaknak küldött pénteki üzenetében közölte, „az ország működése és energiabiztonsága érdekében” határozott úgy, hogy továbbra sem látja el e partnereit üzemanyaggal, illetve „a jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk, és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat”.

A portál szerint a benzinhiány egyik oka az üzemanyagárstop hatása, a másik a Mol százhalombattai karbantartási munkái miatti átmeneti kapacitáskiesés, és az sem segít, hogy a stratégiai készletekhez nem lehet hozzányúlni.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk