A Jobbik szerint Orbán golyóálló mellényben ment az ovisok közé

  • narancs.hu
  • 2022. január 26.

Belpol

Havasi Bertalan korábban marhaságnak nevezte a régóta terjedő szóbeszédet.

"Orbán már az ovisok közé is csak golyóálló mellényben mer bemenni" címmel adott ki közleményt a Jobbik, és a párt álláspontját furcsa módon az MTI is lehozta.

A magyar közbeszéd évek óta élő toposza, hogy a miniszterelnök golyóálló mellényt hord, az elmélet támogatói ezt rendre azzal igyekeznek bizonygatni, hogy az Orbánról készült fotókon és videókon néha úgy tűnik, mintha valami kidudorodna a zakója alatt, a hátán.

Orbán most az acsalagi óvoda látogatásáról posztolt videót, ennek az elején a nap megvilágítja a miniszterelnök hátát, és előtűnik a legendás domborulat.

A Jobbik szerint újdonság, hogy Orbán "már a Rábaközben, az emberek között sem érzi magát biztonságban. Sem egy nyilvánvalóan gondosan előre átvizsgált család otthonában, sem pedig a vélhetőleg gondosan leellenőrzött helyi óvodában."

2016-ban Kónya Péter parlamenti képviselő vélekedett úgy vizuális bizonyítékok alapján, hogy Orbán golyóálló mellényt hordott a parlamentben, Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa akkor ezt "egy nagy marhaságnak" nevezte.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk