A kormány kitiltaná Sorost az országból?
soros_plakat.jpg

A kormány kitiltaná Sorost az országból?

  • narancs.hu
  • 2018. január 16.

Belpol

Akár már holnap megszülethet a határozat.

Matolcsy Ádám Origója „úgy értesült”, hogy a kormány javaslatot tárgyal csütörtökön, mely akár Soros György Magyarországról való kitiltását is lehetővé teszi.

Emlékezetes, hogy az Origo írta meg elsőként azt is, hogy a kormány törvénnyel lehetetlenítené el a CEU-t, amelyet Soros alapított. Matolcsy lapja most olyanokat ír, bármiféle hivatkozás nélkül, hogy Soros baloldali politikusokat és álcivileket „vásárol meg”, hogy „Magyarország érdekeivel ellentétes döntéseket erőszakoljon ki”.

Soros kitiltása már tavaly is felmerült, akkor azonban Pintér Sándor belügyminiszter azt nyilatkozta, a kitiltásra nincs lehetőség. Ma viszont – a 106 képviselőjelölt elfogadásával egyszerre – a Fidesz országos választmánya egy határozatot is elfogadott a „Soros-terv” elutasításáról. E szerint „a választmány elutasítja azt a törekvést, hogy Magyarországot bevándorlóországgá változtassák. Egyúttal felhívták a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel a Soros-terv végrehajtása ellen, szükség esetén akár törvényi úton korlátozza a Soros-hálózat bevándorlásszervező tevékenységét és további terjeszkedését.”

 

Figyelmébe ajánljuk