A körmünket lerágjuk: több mint 50 százalékos feldolgozottságnál a kormány vezet a „Soros-tervvel” szemben

  • MTI/narancs.hu
  • 2017. december 10.

Belpol

Majdnem minden konzultáló elutasítja azt, ami nincs is.

A nemzeti konzultáció részleges feldolgozási adatai alapján a résztvevők elsöprő többsége nemet mondott a „Soros-tervre” – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vasárnap Budapesten.

Tuzson Bence a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción több mint 2,3 millió választó vett részt, december 7-ig másfél milliót meghaladó ívet dolgoztak fel, amelynek több mint 99 százaléka volt érvényes.

Tuzson Bence a Parlamentben

Tuzson Bence a Parlamentben

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Csaknem minden válaszoló nemet mondott arra, hogy a „Soros-terv” részeként évente egymillió bevándorlót telepítsenek Európába, továbbá Magyarországon lebontsák a határvédelmi kerítést, a kontinensre érkezőket, illetve a már itt tartózkodókat pedig valamilyen állandó betelepítési kvóta alapján szétosszák a tagállamok között – fejtette ki a kormány képviselője.

Tuzson Bence szólt arról, a válaszadók nagy többsége nemet mondott arra is, hogy  „bevándorlónként 9 millió forintot fizessen az állam ezeknek az embereknek támogatásként”, valamint arra is, hogy a bevándorlók bizonyos bűncselekmények esetében enyhébb büntetési kategóriákba tartozzanak. A nemzeti konzultáción résztvevők nemet mondtak arra is, hogy Magyarország nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon, megváltozzon, továbbá nem fogadják el azt sem, hogy büntetést kelljen fizetnie azoknak az országoknak, amelyek elutasítják a „Soros-tervet” – mondta az államtitkár.

Soros György néhány hete pontról pontra cáfolta a konzultáció állításait, azt pedig – ideiglenes intézkedésként – bíróság tiltotta meg a kormánynak, hogy tovább terjessze az 5. pontot, amelyik a Helsinki Bizottságot vádolja törvénytelenségeket elkövető bevándorlók védelmével.

Bíróság tiltja a nemzeti konzultáció 5. pontjának terjesztését

Nemcsak valótlanságot állít, de a Helsinki Bizottság jó hírnevét is sérti. A Fővárosi Ítélőtábla döntése alapján nem terjeszthető tovább a nemzeti konzultáció 5. pontja – erről a Magyar Helsinki Bizottság két ügyvédje, Győző Gábor és Fazekas Tamás tájékoztatta az RTL Híradóját. Az 5.

Hogy hiteles bizonyítékok, átláthatóság és ellenőrizhetőség hiányában miért nehéz elhinni a kormány által bemondott részvételi adatokat, azzal nyomtatott kiadásunkban foglalkoztunk bővebben.

Figyelmébe ajánljuk