A magyarok ötöde amint lehet felvenné az újabb adag koronavírus elleni oltást

  • narancs.hu
  • 2021. július 25.

Belpol

31 százalék viszont továbbra sem oltakozna.

A magyarok 19 százalékamár az első adandó alkalommal felvenné a harmadik oltást, 20 százalék ezt még az idén tervezi, – derül ki a napi.hu és a Pulzus Kutató reprezentatív felméréséből. 8 százalék ezt csak jövőre érzi szükségesnek. Míg a válaszadók 22 százaléka úgy gondolkodik, hogy harmadik oltásra már nem lesz szüksége.

Emellett a válaszadók 31 százaléka továbbra sem adatna be magának egy koronavírus elleni oltást sem. E téren a nemek között minimális az eltérés: a nők 32, a férfiak 29 százaléka gondolja így.

A kutatásból kiderül, hogy a felsőfokú végzettséggel bírók 27 százaléka nem is azonnal, de még idén beoltatná magát újra, míg az alacsonyabb iskolázottságúak és a középfokú képesítéssel bírók 17-17 százaléka tenne így az év végéig. Az elutasítók a középfokú végzettségűeknél vannak a legtöbben (37 százalék), míg a felsőfokú végzettségűeknek a 24 százaléka gondolkodik így.

A budapestiek szignifikánsan nagyobb arányban (33 százalék) oltatnák magukat újra, miközben a községekben ez csak 15, a városokban 12 százalék, a megyeszékhelyeken 17 százalék.

(napi.hu)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk