A Médiahatóságot nem érinti a válság, közel kétmilliárd forintot különítettek el jutalmakra

  • narancs.hu
  • 2022. október 28.

Belpol

A munkatársak jövőre átlagosan háromhavi jutalmat kaphatnak.

Olyan a közpénzből működő Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, mintha egy sziget lenne, úgy hoznak a szervezetet érintő pénzügyi intézkedést, mintha azt messziről elkerülné az élet más területein jól érzékelhető gazdasági válság. Legalábbis ez látszik a hatóság elnöke által a parlamentnek benyújtott költségvetési javaslatból, amiről a 24.hu ír.

Ebben Vajda Zoltán, a szervezet elnöke 3 havi jutalommal számol a dolgozók számára, bár ez teljesítményértékeléshez kötött. A lap megnézte az utóbbi két év ezzel kapcsolatos adatait, amiből kiderült, korábban is háromhavi jutalompénz járt a dolgozóknak és hogy a jutalmazásra elkülönített összeg nagy részét a hatóság ki is fizette.

Mindezek mellett bővülést is tervez a hatóság, 2023-ra 750 munkatárssal számolnak, ami 40 fővel több az NMHH jelenlegi dolgozóinak száma. Összesen 13 milliárd 220 millió forintot terveznek személyi juttatásként kifizetni, ebből 9 milliárd 413 millió forintot tesznek ki a bérek, illetmények. Ez azt jelenti, hogy az NMHH-nál a bruttó átlagfizetés meghaladja majd az 1 millió forintot, így egy munkatárs, ha jól dolgozik, átlagosan 3 millió forint körüli jutalomra számíthat jövőre.

A 24.hu megkérdezte a Médiahatóságot, hogy a válságos gazdasági helyzetben nem érzik-e túlzásnak a milliós jutalmak osztogatását, amire az válaszolták:

"A kérdésben jelzett előirányzott jutalom egy keret, amely nem automatikusan jár a munkatársak részére, hanem a munkakör ellátása minőségi paramétereinek, továbbá a munkateljesítmény mellett a munkavégzés jutalmazás szempontjából releváns körülményeinek értékelésén – teljesítményértékelésen – alapuló elismerési lehetőség. A jutalmazás célja a hatóság működése szempontjából az, hogy az általa felügyelt, mintegy 5 ezer milliárdos versenypiacon szokásos és a hatóságnál rendelkezésre álló bérezési lehetőségek közötti jelentős különbséget csökkentse. A versenyképes jutalmazás nélkülözhetetlen a speciális szakértelemmel rendelkező szakembergárdánk motiválásához, megtartásához, és így a közfeladatok magas szakmai színvonalú ellátásához. Fontos kiemelni, hogy az NMHH működésének (köztük a jutalmaknak is) a költségeit nem a központi költségvetésből, hanem a felügyelt piacokról származó bevételekből fedezi."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk