A Mol-elnök unokaöccse lehet Völner utódja a választókerületi elnöki székben

  • narancs.hu
  • 2022. január 19.

Belpol

Esztergom alpolgármestere pedig a jelölt lehet Völner helyett.

Erős Gábort, Esztergom fideszes alpolgármesterét indíthatja a kormánypárt az április 3-ai országgyűlési választáson a vesztegetéssel gyanúsított Völner Pál helyett Komárom-Esztergom megye kettes számú választókörzetében, írja a 24.hu.

Erős 2014-ben lett önkormányzati képviselő a városban, 2019-ben pedig alpolgármesterré választotta a képviselőtestület, ahol a Fidesz van többségben. A lap megkereste a politikust azzal a kérdéssel, hogy valóban ő indul-e Völner helyén, mire Erős annyit mondott, hogy: "Amikor hivatalos információ lesz az országos választmánytól, akkor derül ki, hogy ki indul." Majd hozzátette, a családjával kell megbeszélnie, vállalná-e a jelölést.

A lap úgy tudja, hogy Völner választókerületi elnöki posztjára is megtalálta már a Fidesz az alkalmas személyt: aki nem más, mint Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató unokaöccse, Esztergom polgármestere, Hernádi Ádám. A lap őt is kereste, ám a kérdésekre nem reagált, ahogy a helyi Fidesz sem.

Mint megjegyzik, ez egy érdekes felállás lenne, ugyanis általában a választókerületi elnökök indulnak egyéniben az országgyűlési választáson, viszont ha Hernádi Ádám indulna, le kellene mondania a polgármesteri címéről. Ha viszont Erős lesz a jelölt, erre nem lesz szükség.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk