A Momentum besétált az Origóba, és a lelkiismeretről beszélt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 18., 17:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Meglátogatta a Momentum a kormányszócsővé silányított Origo szerkesztőségét.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke meglátogatta az Origo szerkesztőségét, ahol megkeresték a portál belpolitikai felelősét, Kovács Andrást, hogy elbeszélgessenek vele.

A Momentum a látogatásról készített videót 5 óra előtt nem sokkal tette ki Facebook-oldalára. A látogatással arra akarták felhívni a figyelmet, hogy az Origo hazusággyárrá silányított propagandagépezet lett.

Kovács András egyébként a videón nem nagyon mond semmit. „Nem vagyok közszereplő, úgyhogy nem készíthetnek rólam semmilyen felvételt”, mondja kissé bizonytalan hangon.

A videó vége elég különös. Egy fehér inges úr, Tókos Lóránt vezérigazgató-helyettes jelenik meg, és azt mondja furcsa kedvességgel: „Tudunk… Most az a kérésem, távozzatok, jó? Köszönöm.” Aztán teátrális mozdulattal, hosszan megsimogatja Fekete-Győr felkarját.

Ezek után Fekete-Győr kezet nyújt Kovács Andrásnak, ő is hangsúlyosan megsimogatja Kovács felkarját, majd a momentumosok kisétálnak, bár Kovács és Fekete-Győr még egymás felé pillantgat feszülten.

Az Origo saját cikkében ezt a látogatást „betörésnek” nevezte, az ő verziójukban az irodaház portásai „elzavarták” Fekete-Győréket.

A TASZ közleményében elítélte a Momentum akcióját: „Az Origo székhelye magánterület. Magánterületre engedély nélkül senki – még a hatóságok – sem léphetnek be. Az engedély hiányát pedig nem pótolja a közérdekre való hivatkozás. Az újságírókról véleményformáló szerepük miatt a hozzájárulásuk nélkül is készíthető fényképes tudósítás – ezt azonban nem minden élethelyzetben kell elviselniük, hanem csak akkor, amikor a nyilvánosság szférájában végzik a munkájukat. A politikai pártok rendeltetéséből következik, hogy maguk is alakítják a közéleti vitákat. Ebbe beletartozhat az is, hogy megismertessék a választópolgárokkal a propagandának vélt sajtó működését. Ehhez azonban csak törvényes eszközöket választhatnak; olyanokat, amelyek nem sértik meg mások jogait. Politikai párt ne válaszoljon jogsértésre jogsértéssel, még akkor sem, ha erkölcsileg ezt igazolhatónak tartja.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 18., 17:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  reuters
  2017. május 19., péntek 10:08
  Fekete-Győrt és kíséretét az irodaház portásai zavarták el, ők pedig elkullogtak - írja/hazudja az eseményről "tudósító" Origo.
  A videofelvétel egészen másképp mutatja be ezt a távozást!
 2. 7
  KassaiSonka
  2017. május 18., csütörtök 23:42
  Fekete-Győr Andrásnak elismerésem. Az adott helyzetben ezt meg kellett lépni. Én ugyan egy tökönrúgással kísért gyomorszájba vágással zártam volna a diskurzust, csak hát én nem vagyok pártelnök, aki még képviselő is akar lenni.

  A látogatás fentiek egyelőre halasztott voltát volt hivatva nyomatékkal jelezni, mint említettem, igencsak helyesen. Mindenki értett a szóból.

  Nem hinném, hogy mindig mindent el kell tűrni. Pont azért tartunk itt, mert ez a sok szerencsétlen vég nélkül tűrte Orbánt, Bencsiket, Bayert, meg a többi förtelmes rohadékot, akik aztán ettől kaptak csak vérszemet igazán.

  Valahol ezt most már le kell állítani. Elég volt. Tényleg mindennek van határa. Jog csak ott van, ahol már kiirtották a jogtalanságot. A tomboló aljas jogtalanság közepette jogokról szónokolni csak a törvénytelen aljasság helyzetét erősíti, de jóra nem vezet.


 3. 6
  reuters
  2017. május 18., csütörtök 23:13
  Az érintettek ilyen látogatásait minden nap, minden hazugsággyár minden egyes hazug cikke esetében meg kéne valósítani. (rworse)
  Így bizony! És nem "törvényes eszközökről" hadoválni, amikor a hatalom minden eszközt bevet az ellenfelei ellen. Pl. kopaszok!
 4. 5
  szegedi789
  2017. május 18., csütörtök 23:06
  Már látom, amint terry black a taszra hivatkozva oszt meg a momentumról szaftos részletet origón, amit vonagábor hivatalos meleg orgiáján hallott, ahol zuschlag jani volt a dídzsé, és nokiásdoboz koktélt szürcsölgettek a századvéges aranyifjak, míg habárpi hunyorgott a tévé2 nézettsége felett a sötét sarokban...
  Majd reggel ifjabblomni bevánszorog mokkába, m1re, echora és talán az atvig is eljut, persze ha az egész meglesz ebédszünetig, és ifjabblomni morálisan kuhurvára felháborodik a momentum gyalázatos tettén, amely aláássa a szent sajtószabadságot (bruhaha, v.ö. mai Rényi-cikkel...) és sorossoros...
 5. 4
  rworse
  2017. május 18., csütörtök 22:24
  Az érintettek ilyen látogatásait minden nap, minden hazugsággyár minden egyes hazug cikke esetében meg kéne valósítani. Érdekes statisztika lenne, hogy melyik nap hány helyen jelentek meg az érintettek megmutatni magukat, hogy ők emberi személyek, nem tárgyak.

  A TASZ buzgólkodása kicsit álságos, nem történt más, minthogy egy érintett odament megmutatni magát azokhoz, akik érintgetik.
 6. 3
  tiszapolgári
  2017. május 18., csütörtök 21:56
  A felkarsimogatás biztosan valamilyen szabadkőműves köszöntés.
 7. 2
  szegedi789
  2017. május 18., csütörtök 19:14
  Bocs, de a tasz kurva hiteles, a parlamenti performansz után jön ezzel elő. Miközben sok értelme nem volt az akciónak. De azért a nagy ellenzéki fanyalgás kialakulása közben, azért rögzítsük már, az origo nem sajtótermék: propaganda, amit felülről irányítanak (ld. a mai 444-es nagycikket). Mondjuk, helyesebb lett volna rogán felé venni az irányt !
 8. 1
  yoyo
  2017. május 18., csütörtök 19:02
  itt jártak a Pál utcai fiúk

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra