A szegregáció felszámolásának új módja: Gávavencsellőn masszázzsal, meg léleksimogató beszélgetéssel helyettesítik a tisztálkodási és főzési lehetőségek megteremtését

  • narancs.hu
  • 2017. november 18.

Belpol

Társadalmi felzárkóztatás, vagy mi.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn az Európai Unió társadalmi felzárkóztatásra adott pénzét egészen forradalmi módon használták fel – derül ki a hírTV Célpont című adásából.

A szegregáció felszámolására kapott 135 millió forintos támogatásból simán jutott masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre – ez nem vicc, hanem a szomorú valóság –, életkedv-előadásra, biorezonancia-mérésre, farsangi bulira, de még Oravecz Nóra-előadásra is. Bár a pályázat szerint a hátrányos helyzetűek mosási, tisztálkodási és főzési lehetőségeinek megteremtésére kellett volna költeni – ez nem különösebben zavart senkit a település vezetése részéről.

Mellesleg a projekt részeként elvileg létrehoztak három szociális-közösségi házat is, ám a Célpont stábja csak egyet talált nyitva a településen – ott is egy sertéstelep működött a hátsó udvarban.

Miután a műsor riportere érdeklődött a polgármesternél a program pénzének felhasználásáról, még Vojto Mihályné polgármesternek állt feljebb, sértegetni kezdte a hírTV munkatársát, majd kizavarta a hivatalból.

Annyit azért elmondott a polgármester, hogy az uniós projekt elemei gond nélkül átcsúsztak a 2015-ös ellenőrzésen. Nem mintha ez mentségül szolgálna, de nem is igaz: a hírTV birtokába jutott dokumentum szerint az uniós szervek 12 millió forint visszafizetésére kötelezték a 4000 fős falu önkormányzatát.

(hírTV)

Figyelmébe ajánljuk