Áder János még Bödőcsnél is jobb újévi köszöntőt mondott
Áder János

Áder János még Bödőcsnél is jobb újévi köszöntőt mondott

  • narancs.hu
  • 2018. január 1.

Belpol

„Természetes vágyunk legjobb énünkkel fordulni a másik felé.”

„Osztozva az új esztendő örömében és ígéretében, hazánk államfőjeként azt kívánom, adjon az Isten boldog új esztendőt minden jóakaratú embernek, minden magyarnak, nemzetünk minden polgárának” – így kezdte újévi köszöntőjét Áder János köztársasági elnök.

Majd felsorolja, pontosan mit is ért ezalatt:

  1. Adjon az Isten bizakodásra okot adó új esztendőt az elesetteknek, a segítő kezet nyújtóknak, a szárnyaikat próbálgatóknak.
  2. Reményeiket valóra váltó új esztendőt az új álmok megálmodóinak, az okos terveket kovácsolóknak, a hitet másokban is táplálóknak.
  3. Adjon az Isten békés új esztendőt a járt úton haladóknak és a járatlan utat választóknak, az áldozatot vállalóknak, a gyermekeikért szeretve aggódóknak, a személyes vágyaikból közös jövendőt építőknek.
Áder János

Áder János

Fotó: MTI

 

A közelgő választásokra is utalt egy fél mondatban:

Most, hogy életünk új éve ránk köszönt, kívánom, adjon az Isten bölcsességet személyes döntéseinkhez, közös választásainkhoz.

Majd Assisi Szent Ferenc szavaival zárta beszédét:

„Szeretet legyen ott, ahol ma gyűlölet van.
Megbocsátás, ahol bűn.
Egyetértés széthúzás helyett
Legyen igazság, ahol tévedés van
És öröm ott, ahol ma szenvedés.
Sötétség helyén hit legyen!”

Bödőcs épp tegnap állított örök emléket Áder beszédének, megelőlegezve annak abszurd mivoltát. Bödőcsnél viccesebbnek lenni nagy kihívás. Áder azonban überelte a saját paródiáját.

Bödőcs kifigurázta Ádert: „Az apácahantmadárkák telelése riasztóan elhúzódott”

Nehéz kifigurázni azt, ami önmagában is kész paródia. Bödőcs megpróbálta. A migráció súlyos kérdés, a kerítés miatt földikutyacsaládok százai kerültek veszélybe. Nem lepődnénk meg annyira, ha éjfélkor Áder tényleg ilyesmiket mondana.

Figyelmébe ajánljuk