Aláírta és kihirdette Novák Katalin a szociális törvény módosítását

  • narancs.hu
  • 2022. december 1.

Belpol

A köztársasági elnök nem sokat foglalkozott a tiltakozásokkal.

Szerda este megjelent a Magyar Közlönyben a „Magyarország biztonságát szolgáló egyes törvények módosításáról” címet viselő salátatörvény, amelynek része a szociális törvány módosítása is. Ez azt jelenti, hogy a köztársasági elnök aláírta a rendeleteket, amelyek gyakorlatilag azt jelenti, hogy az állam részben kivonul a szociális ellátásból - hívja fel a figyelmet a hvg.hu.

A tervezett ellen széles körben tiltakoztak, ám úgy tűnik, hogy Novák Katalint nem tántorították el az aláírástól a megvétózásra való kérések. 

 A salátörvény-javaslatot november 22-én, 134 igen szavazattal, 54 nemmel, többségi döntéssel elfogadta az Országgyűlés, amely az 1993 óta létező szociális törvényt is módosította.

Mindemellett rendelet jelent meg „a szociális ellátórendszer veszélyhelyzeti működéséről” is, ez lehetővé teszi, hogy a háborús vészhelyzetben „a szociális alapszolgáltatás, a szakosított ellátás, a család- és gyermekjóléti szolgáltatás, a gyermekek átmeneti otthona, a családok átmeneti otthona, valamint a gyermekek esélynövelő szolgáltatásainak fenntartója” eltérhet a jogszabályokban előírt személyi és tárgyi feltételektől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk