Anyák napján üzentek a magyar meteorológusok

  • narancs.hu
  • 2021. május 2.

Belpol

Azt kérik a kommentelőktől, ne szidják az édesanyjukat.

„Tudjuk, hogy anyák napja van, illetve a meteorológusoknál szinte egész évben emlegetve vannak az édesanyák, de azért egy határt ne lépjünk át! Sajnos moderálni kellett a tegnap esti hozzászólásokat, mivel nagyon sokan átléptek egy bizonyos tűréshatárt. Előre is köszönjük, ha tiszteletben tartod a fentieket!" Ezt a szöveget tette közzé vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán – a hvg.hu vette észre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársainak elegük lett abból, hogy az előrejelzés miatt rendszeresen szidják az édesanyjukat a kommentelők.

A szolgálat a vasárnapi előrejelzéshez fűzött magyarázatban kitér arra, hogy amikor figyelmeztetést adnak ki, az nem azt jelenti, hogy az adott vidéken 100 százalékos biztonsággal zivatar lesz: „Egy térségre kiadott figyelmeztető előrejelzés, riasztás azt jelenti, hogy az időjárási feltételek kedvezőek az adott veszélyes időjárási esemény kialakulásához a figyelmeztetett, riasztott és az ahhoz közel eső területeken."

Annak érdekében, hogy kerek legyen a történet, Mi is "anyáztunk" egyet a videóban❗️ Részletek: https://youtu.be/teVX47fwTUI

Közzétette: Országos Meteorológiai Szolgálat – 2021. május 2., vasárnap

 

Az OMSZ jelentése szerint egyébként vasárnap keleten, északkeleten felszakadozik, csökken, nyugat, északnyugat felől azonban megnövekszik a felhőzet. Lesznek hosszabb-rövidebb napos időszakok, de több helyen elered az eső. Éjjel széles, vastag felhősáv vonul északnyugatról délkelet felé.

Hétfő reggel még nagyrészt felhős idő várható Magyarországon, és kora délutánig elszórtan lehet esőre, záporra számítani a délnyugati és az északkeleti megyékben, de aztán több órára kisüt a nap.  

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 19 fok között valószínű. 

Figyelmébe ajánljuk