Az év közleményét adták ki Fodor Gáborék: „Reméljük, Tóth Bertalan meg tudja állítani az MSZP zuhanását”!!!!!

  • -ngm-
  • 2018. június 18.

Belpol

Még egyszer: a Liberálisok ZUHANÁSRÓL írnak.

Hibátlan közleményt adott ki a még mindig csak nagyítóval keresett Liberális Párt abból a jeles alkalomból, hogy tegnap óta Tóth Bertalannak hívják az MSZP új elnökét.

Fodor Gáborék olyan szavakat tártak a nyilvánosság elé, hogy „siker”, „győzelem”, „őszinteség”.

Ennél csak a teljes közlemény a nagyobb bravúr, íme:

A Liberálisok gratulálnak és sok sikert kívánnak az MSZP új elnökének, egyúttal bízunk benne, hogy Tóth Bertalannak sikerül megállítania a baloldali párt további zuhanását. A Liberálisok szerint Tóthnak egyedül akkor lesz esélye sikerre vezetnie az immár 10 százalék alá süllyedt pártját, ha nem vádolja és rágalmazza a jövőben hazugságokkal korábbi szövetségeseit és partnereit. Az áprilisi eredményekből egyértelműen látszik, hogy a szocialisták önállóan nem fogják tudni leváltani a Fideszt. A győzelemhez szükséges, sikeres szövetségpolitikát viszont csak őszinteségre lehet építeni.

Azért kellett mindezt megszülni, mert Tóth Bertalan a hétvégén beszólt Bősz Anettnek. Ennek fényében érthető a közlemény második része.

Ezért tartjuk szerencsétlennek, hogy Tóth Bertalan első elnöki beszédében a Magyar Liberális Pártot valótlanságokkal támadja, pedig az MSZP frakcióvezetőjeként ő is részese volt annak a megállapodásnak, amit aztán a baloldali pártok nem tartottak be, és ami miatt végül Bősz Anett távozott a Párbeszéd frakciójából. Tóth Bertalan a szocialisták és a szövetség egyik fontos vezetőjeként gondoskodhatott volna róla, hogy saját pártja és a Párbeszéd betartsa a velünk kötött megállapodást. A Liberálisok azután mondtak le a frakcióval járó előnyökről, hogy kiderült, szövetségeseink minket megkerülve, a fejünk felett hozzák meg a ránk is vonatkozó döntéseket, és nem tartják magukat az írásos szerződésekhez sem. Bízunk benne, hogy Tóth a felelősség elhárítása helyett a jövőben az őszinteség útját választja majd. Mert egyedül így lesz esélye újra sikeressé tenni az MSZP-t, ehhez sok sikert kívánunk neki!

 


Figyelmébe ajánljuk