Azon megy a vita az ellenzékben, hogy dohányzik-e Jakab és Gyurcsány

  • narancs.hu
  • 2023. március 25.

Belpol

Márki-Zay Péter egy interjúban azt állítja, sülve-főve együtt volt a két ellenzéki vezér.

Márki-Zay Péter interjút adott a Blikknek, amelyben arról panaszkodott, hogy vagy azért bántják, mert utálja Orbánt, vagy azért, mert utálja Gyurcsányt.

„Egy csomó önző, opportunista és áruló van az ellenzékben, nekem pedig az volt a feladatom, hogy belezsaroljam őket egy együttműködésbe, ami végül sikerült” – mondta Márki-Zay az összefogásról. Szerinte ha a DK nyeri az előválasztást, most Dobrevet szidná mindenki, de ő volt az esélyesebb. „Elveszítettünk a Jobbik korábbi szavazóiból 800 ezret. Senki ne gondolja, hogy Dobrev Klárára inkább szavaztak volna, mint az általam vezetett, de Gyurcsány Ferencet is tartalmazó listára” – magyarázta a tavalyi vereséget MZP. Később így fogalmazott: „Akik azt mondják, ezekkel a szabályokkal, ilyen médiakörnyezetben 2026-ban leváltható a kormány, nemcsak hülyék, de szándékosan hazudnak.”

 
Márki-Zay Péter bokszol
Fotó: Márki-Zay Péter/Facebook
 

MZP azért jegyezte be a Mindenki Magyarországa Néppártot, hogy adjon egy pártot azoknak, akik „egyiküket sem akarják támogatni az európai parlamenti választáson”. A kampány amerikai finanszírozásáról azt mondta, hogy a magyar sajtóban megjelent a szerződés már a választások előtt, hogy támogatja őket az Action for Democracy, nem érti, miért csak később vette észre ezt az állampárt. „A Fidesz egyébként csak a mostani, 97 százalékos plakátkampányára annyi pénzt költött el, mint mi egész tavaly kampányolásra. A titkosszolgálat is feddhetetlennek talált.”

Márki-Zay most románul tanul, a fotóit rendezgeti, kutyázik és unokázik, hódmezővásárhelyi polgármesterként „ételt és ruhát osztok a rászorulóknak, kiállok a beperelt fiataljaink mellett.”

A miniszterelnök-jelölt pikírt megjegyzéseket tett a DK és a Jobbik elnökére is: „Gyurcsány és Jakab már pisilni is együtt ment ki a pártelnöki értekezletekről, dohányozni is szinte kézen fogva mentek, látszott, hogy nagyon szoros kapcsolat formálódott közöttük. Jakab részt se vett a kampányban, péntekenként és szombatonként nem ment sehova a magánéletre hivatkozva. Gyurcsány pedig már jó előre közölte velem, hogy ha elveszítjük a választást, én leszek a hibás. Szóval nem lepődtem meg.”

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese Facebookon igyekezett rendet tenni: „Márki-Zay Péter szerint Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter a kampány idején állandóan együtt járt cigizni. Ez már azért sem lehetséges, mert egyikük sem dohányzik. És ez a legkevésbé kártékony valótlanság” – írta, hozzátéve a #kinek_áll_érdekében? hashtaget.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk