Bár korábban Lázár János és Schmidt Mária kakasként viaskodott miatta, most tényleg megnyílik a Sorsok Háza

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 7.

Belpol

Köves Slomó szerint azt kell nézni, hogy mi jön létre, és nem azt, hogy kik által.

Jövőre megnyílik a Sorsok Háza – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ma délelőtt.

Az erről szóló kormánydöntés tartalmazza azt is, hogy a holokauszt-emlékhely tulajdonosa a zsidó közösség lesz – tette hozzá.

A Sorsok Házát a kormány a Köves Slomó vezető rabbi által irányított Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséggel és a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvánnyal együttműködve alakítja ki – mondta Gulyás.

false

 

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A Józsefvárosi pályaudvaron kialakított holokauszt-emlékhelynél tartott sajtótájékoztatón Köves Slomó azt mondta, hogy vannak, akik a könnyebb utat, a protestálást, sértődöttséget választják, és vannak, akik együttműködnek. Szerinte azt kell nézni, mi jön létre, és nem azt, hogy kik által.

Hogy milyen kavarások zajlottak a háttérben, és hogy Lázár János volt miniszter és Schmidt Mária kormánybiztos a Sorsok Háza miatt képes lett volna megfojtani egymást egy kanál vízben, arról itt olvashat részletesebben.

Emlékezetzavar – Mi lesz a Sorsok Házával?

Ha nem kell a zsidóknak, ’56-os múzeum lehet a Sorsok Háza – ám valószínűbb, hogy a kormány csak időt akar nyerni a halogatással.

Figyelmébe ajánljuk