Beállt az MSZP a volt fideszes politikus mögé
Mellár Tamás közgazdász, a KSH korábbi elnöke

Beállt az MSZP a volt fideszes politikus mögé

  • narancs.hu
  • 2018. január 16.

Belpol

Mellár Tamást támogatják a szocialisták Pécsett.

Mellár Tamás közgazdász, volt fideszes politikus tavaly év végén jelentette be, hogy függetlenként indul az idei országgyűlési választásokon a pécsi Baranya 1-es választókörzetben. A hvg.hu arról ír, hogy MSZP-s Tóth Bertalan bejelentette, azt kéri az MSZP-től, hogy támogassák Mellárt, aki csak egyéniben indul, az MSZP listájára nem kerül fel. Mellár úgy vélekedett, indulásának csak akkor van értelme, ha az ellenzéki pártok beállnak mögé, és most „valami történt”, mert az MSZP és a Párbeszéd is őt támogatja a körzetben.

Ebben a körzetben négy éve Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője indult, aki alig 5 százalékkal maradt le a fideszes Csizi Pétertől.

Mellár korábban azt nyilatkozta, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a támogatásáról biztosította. Ennek ellenére az LMP nem lép vissza Mellár javára. Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselő, a párt elnökségi tagja azt mondta, a pécsi 1-es körzetben ő a jelölt, ez a párt hivatalos álláspontja.

Tóth Bertalan Mellár Tamás támogatása mellett azt kérte, Szigetváron támogassák Vas Pétert, aki a település független polgármestere. A másik két baranyai körzetben pedig a DK állít jelöltet, így Baranyában nem lesz MSZP-s jelölt.

Mellár Tamással novemberben beszéltünk a jelöltségről és motivációiról.

Kényszerhelyzetbe hozni a pártokat

Kész Zoltán Veszprémben, Mellár Tamás Pécsen indul független jelöltként a 2018-as országgyűlési választáson. Elmondják, miért bíznak az ellenzéki pártok megegyezésében, és mit gondolnak a Jobbik szerepléséről egy Fidesz-ellenes koalícióban. Magyar Narancs: Remény 2018 címmel közös rendezvényük lesz a hónap közepén. Új politikai projektről beszélhetünk?

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.