Megszállták és kultúrkampfos üzemmódba állították a Kommentárt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 15., 09:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lecserélték a konzervatív folyóirat szerkesztőséget, nem tetszettek a durván ellenzéki hangulatú cikkek.

A színvonalas eszmetörténeti, közéleti, kulturális folyóirat főszerkesztőjének, Ablonczy Bálintnak (aki amúgy a Heti Válasz újságírója volt, amíg a médiaháború jegyében be nem szántotta a lapot a központi akarat) több munkatársával együtt mennie kellett, az új főszerkesztő egy új, mégis mostanában oly ismerős arc, Békés Márton, aki máris beígérte a „kormányzáspárti” új irányt. Ezt ő mondta így, szó szerint.

Ennek megfelelően az új szám erős felhozatallal nyit majd augusztus 20-án: interjú Schmidt Máriával (aki mellesleg Békés főnöke a Terror Házában), egy esszé L. Simon Lászlótól és egy könnyed korszakváltó írás magától Békéstől a meglepetés erejével ható Rendszerváltás után korszakváltás címmel.

false

A lap bűne az lehetett, hogy nem igazodtak mindig minden körülmények között a központi irányvonalhoz, párbeszéd tárgyává tették a konzervatív értékeket, sőt afféle belső kritikai fórumként is működtek – volna.

Békés a Magyar Hangnak úgy írta le a gárdacserét, hogy a Kommentár visszatér az eredeti, konzervatív irányvonalához a „durván ellenzéki hangvételű” cikkek elhajlása után.

Békés két mandineres újságírót is odavitt, és új szerkesztő lesz L. Simon László, Lánczi András, Karácsony András és Dezső Tamás.

A Magyar Hang elérte Ablonczyt is, aki a Kommentár átvételét nem kívánta kommentálni. Illetve egy mondatot mondott mégis: „A folyóirat történetében egy korszak lezárult; a Kommentár olvasói elég felnőttek annak eldöntéséhez, hogy a régi vagy az új lap tetszik-e nekik jobban.”

(Magyar Hang)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 15., 09:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Cyrano
  2018. augusztus 17., péntek 14:27
  (4)
  Mindenki így járt. Csak mire a lebutított agysejtjeiddel felfogod, hogy neked ugyanolyan szar, ami történik, mint nekünk, addigra már téged is bedarál a rendszer.:(
 2. 4
  Így_jártál
  2018. augusztus 17., péntek 13:01
  Káromkodjatok, gyalázkodjatok --- így jártatok. :-)

  :-D :-D :-D :-D :-D
 3. 3
  szegedi789
  2018. augusztus 15., szerda 21:44
  Egy leninistából fasiszta megélhetési bohóccá vedlett angoltól a volt marxista filoszból átvedlő fidesz ideológus-rektoron át a szőke andicserzsébetig. Baszod, ha nem ez a konzervatívizmus, akkor mííííííakutyafüle???????????

  Békésmártonka annyi kamu faszságot összehordott csak a nyáron, hogy tényleg itt volt má' az ideje, kétfarkúkutya stílben szabja át a Kommentárt.

  Schmidtmáriáék egyszólamban nem mondanak semmi érdemlegest, de nyilván kellett egy n+1dik hely, ahol kórustalálkozót tarthatnak, a mi kis elnyomott konzijaink...

  Mutatom a hango..., ööö, a harcot !
 4. 2
  tiszapolgári
  2018. augusztus 15., szerda 17:33
  Békés Márton, Szakács Árpád, Orbán János Dénes, a kormányhű középszerűség iparosai.
 5. 1
  rworse
  2018. augusztus 15., szerda 11:41
  A fülkeforradalom felfalja gyermekeit.

  erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Honvédkórház – 2018
Emberi alatti állapotok
Devizahitelesek
Válság után, válság előtt
Interjúk
Zsiday Viktor, Bárdos Deák Ági
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra