Beült a Wizz Air igazgatója a Corvinus kuratóriumába

  • narancs.hu
  • 2021. április 15.

Belpol

Váradi József az egyetemet fenntartó alapítvány vezető testületének tagja lett.

Új taggal bővült a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány Kuratóriuma. A Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány vezető testülete április 13-i ülésén tagjai közé választotta Váradi Józsefet, a Wizz Air csoport vezérigazgatóját – adta hírül az egyetem honlapja. 

Az üzletember 1965-ben Debrecenben született, 18 éves korától a Budapesti Corvinus Egyetemen tanult, 1989-ben végzett közgazdászként. Dolgozott többek között a Tiszai Vegyi Kombinátnál, a Procter&Gamble-nél. 1999-ben került a Malévhez kereskedelmi vezérigazgató-helyettesnek, öt hónappal később vezérigazgató lett. A Medgyessy-kormány idején, 2003-ban leváltották. Ezután alapította meg öt üzletemberrel együtt a Wizz Airt, amely 2018-ra évente több mint 34 millió utast szállító nagy légitársasággá nőtt. Váradit 2017-ben a Menedzserek Országos Szövetsége az év menedzsere díjjal tüntette ki.

Az üzletember a Wizz Air Holdings (Egyesült Királyság) és a JetSMART (Chile) igazgatósági tagja, valamint a Wizz Air Hungary, a Wizz Air UK és a Wizz Air Abu Dhabi légitársaságok igazgatósági elnöke. 

Arról, hogy a koronavírus-járvány miatt válságos helyzetbe jutott vállalkozásoknak – így a Wizz Airnek is – hogyan segített tavaly a kormány, ebben a cikkünkben írtunk, azt pedig, milyen tapasztalatokkal járt a később más egyetemeknél is lezajlott modellváltás a Corvinuson, ez az írásunk részletezi:

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk