Bődületes szakmaiatlanságot tanúsít Parragh László minden egyes kijelentése

  • 2017. július 5.

Belpol

Még a kormány is belátja, hogy nő a lemaradásunk az oktatás területén.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy hónappal ezelőtti rögtönzött sajtótájékoztatóján óriási hibának nevezte, hogy polgármesterek nem mernek gimnáziumokat bezárni, és probléma, hogy a gimnáziumok érdekérvényesítő ereje miatt egyre többen tanulnak ilyen típusú intézményekben.

Akkor Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke azt mondta, egészen példátlan Parragh László mondata: „Megmondom őszintén, a magyar oktatás történetében még nem hangzott el ilyen durva, tudásellenes kijelentés.”

„A magyar oktatás történetében még nem hangzott el ilyen durva, tudásellenes kijelentés”

Minden adat azt mutatja, hogy aki gimnáziumban végez, jobb esélyekkel indul az életben. Nagy visszhangot váltott ki Parragh László múlt heti kijelentése, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke ugyanis egy rögtönzött sajtótájékoztatón „óriási hibának” nevezte, hogy a polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat.

Úgy tűnik azonban hogy a magyar oktatásügy nagy alakítójának esze ágában sincs átgondolni az ellene intézett szakmai érveket, és határozottan kiáll korábbi állításai mellett.

A 444.hu szúrta ki Parragh mai interjúját, melyben most az mfor-nak részletezte oktatási elképzeléseit.

Elmondása szerint „A gimnázium azért csábító még mindig, mert élnek a régi beidegződések, melyek szerint a biztos jövőt ez az iskolatípus garantálja”, majd hozzátette: ez téves, inkább tanuljanak csak szakmát a diákok, mivel ez „sokkal jobb életpályaesélyeket kínál”. Sőt:

„A magyarországi multik vezetői is mind szakmai képzésről indultak, onnan jutottak el a csúcsra. Ez a jövő” –  mondta.

Figyelmébe ajánljuk