Bokros: „Orbán fasiszta”, Rogán-minisztérium: „Bokros Soros”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 03., 14:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vitának helye nincs.

Lehullt az álarc címmel posztolta Bokros Lajos a Modern Magyarország Mozgalom Facebook-oldalára kemény kritikáját a kormány plakátkampányáról és Orbán Viktorról.

Bokros egyebek mellett megjegyzi, „Hazugságon alapuló nyílt antiszemita propaganda = fasizmus”, majd hozzáteszi: „Ki kell mondani végre, ezért kimondom: Magyarország miniszterelnöke fasiszta. A magyar kormány az adófizetők pénzén hazudozva, állami politika rangjára emelte a gyűlöletkeltést.”

false

 

Fotó: MTI-Marjai János

Bokros Lajos szavait a Rogán Kormányzati Tájékoztatási Központ imigyen cáfolta: „Bokros Lajos a Soros-hálózat tagja, Soros pénzéből fizetik, Soros pénzéből él. Soros fizetett katonájaként rágalmazza Magyarország miniszterelnökét.”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 03., 14:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  rworse
  2017. július 04., kedd 23:35
  Fasisztonoid.
 2. 16
  Cyrano
  2017. július 04., kedd 23:09
  Mindenki nyugodjon le.
  Orbán nem fasiszta,.
  Orbán fasiniszta.
 3. 15
  Hóvarjú
  2017. július 04., kedd 22:09
  Aki kurvaként viselkedik, de nem engedi, hogy megkeféljék, az a szűzkurva, népies kifejezéssel élve. Ha keresztezzük a történelmi párhuzamot a népies kifejezéssel, akkor Orbán szűzfasiszta; ez jó hír, mert közben egy szép új magyar szó is keletkezett, ami általában önmagában hordozza jutalmát.
 4. 14
  rworse
  2017. július 04., kedd 20:43
  No, erre én is hajlandó vagyok átváltani, mert ez pontos: nem fasiszta, csak úgy viselkedik. Gondolom, szegedinek is megfelel így.
  (Kicsit bonyolult lesz fasisztaként viselkedőnek emlegetni, de majd igyekszem odafigyelni.)
 5. 13
  Kovacs
  2017. július 04., kedd 19:59
  11: Egy rövid "lektür" egy úgymond kötelező klasszikus: U. Eco: A mindenkori fasizmus. Magyarul is elérhető a neten. Nem kioktatólag, hanem emlékeztetőül.

  Egyébként meg persze, Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke nem fasiszta. Csak úgy viselkedik.
 6. 12
  rworse
  2017. július 04., kedd 19:09
  szegedi789, 11

  A fasizmusnak is vannak fokozatai. No meg korszakai, más a helyzet, ha valaki a XXI. század EU-ján belül kénytelen fasisztának lenni, meg más, ha az akadálytalan kifejlődésekor, a két világháború közti Dél-/Kelet-Európában, Japánban...
 7. 11
  szegedi789
  2017. július 04., kedd 18:54
  Na, rworse, fasisztázással jól le tetszett taglózni. Bár történetileg azért tamáskodnék még az EU-val és szabad és nem méltányos választásokkal a háttérben... Orbán nem Benito. Etnicista, nacionalista, fasiszta vonásokat mutat. Bár nekem elsődlegesen a hatalmához végsőkig ragaszkodó autokrata. Gátlástalan hatalomtechnikus. Pozitív célok nélkül. Persze, vannak hasonlóságok , de fasizmus lenne ??? Rworse, rejtekhelyéről tetszik ezt pötyögni ? Halottak ? Tömeges letartóztatások ? Kínzások ? (Tévedés ne essen , ezek hiányánál kicsit cizeláltabb a demokrácia képem.) De akkor is... Meg különben is, a fasisztázás bunkósbotja a züllött közéletünk bevett játékszere volt/ még mindig az ...

 8. 10
  sachs
  2017. július 04., kedd 13:18
  Ha valaki nem tartaná elég irodalminak az előző posztomat: Éppen, hogy nagyon is irodalmi. Arról a bizonyos őspatkányról van szó. A patkány szándékosan terjeszti a kórt, esetünkben az aljasságot, fáradságot nem ismer, elég csak ránézni a plakátokra.

  Amúgy nincs itt semmi meglepő. (Nincs itt kérem semmi látnivaló, tessék továbbhaladni.) Orbán már több, mint tíz éve (ellenzékben) egy március 15-i beszédében elmondta, hogy a szocialista értékeket is a nemzeti oldalnak kell képviselnie. Aztán rájött, hogy ezt máshogy is lehet hallani, és többet nem ismételte.

  Baromira nem érdekel, hogy a politológus, történész, szociológus, közgazdász, filozófus urak elemezgetik ennek a patkánynak a dolgait. Hogy a fasizmus 73 ismérve közül 69-et vagy csak 66-ot teljesít-e, és hogy az alapján lehet-e már fasisztának vagy nácinak nevezni, vagy csak maffiózó, aki elfoglalta az államot. Kurvára nem érdekel. A gyerekem elment Németországba.
 9. 9
  sachs
  2017. július 04., kedd 13:01
  Patkánykormány.
 10. 8
  Hóvarjú
  2017. július 04., kedd 11:08
  "Orbán ma fasiszta" és szemmel láthatóan ezt nagyon is élvezi, kikacsint a fasisztoid érzelműekre, szótárukat kéjjel használja, ahogyan a kigyúrt kopaszokat is, az őt a fasizmus vádjától védő értelmiségieket (Borókai, Stumpf, TGM, Nagy József...) puhánynak, gyengének tartja, és szerintem meg is veti őket, csakúgy mint a Jobbikot, amelyet atyailag néha megfedd, fegyverhordozóit (Habony, G. Fodor Gábor...) tartja igazán nagyra, és a szellemileg teljesen lezüllötteket, amilyen ő maga is.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Bűncselekmény hiányában
Lezárult Szilvásyék „kémpere”
Végel László írása
'68 a titói Jugoszláviában
Petőfi kiscicái
Hammer Ferenc az állami rockról
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra