Budapest továbbra is nagyon komolyan készül arra, hogy olimpiát rendezzen

  • Narancs.hu/MTI
  • 2017. november 20.

Belpol

A MOB elnökénél senki nem örül jobban annak, hogy a miniszterelnök és a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli.

Az elnöki posztot bő fél éve betöltő sportvezető, az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó Kulcsár Krisztián az MTI-nek többek között arról is beszélt, milyen felkészüléssel lehet eljutni egy újabb olimpiai pályázatig, illetve hogy a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) a szponzori bevételeit szeretné megduplázni.
„Vannak stratégiai célok, amelyeket el akarunk érni. Nem tudom nem ide sorolni a magyar sport iránti általános felelősségvállalásunkat, azt, hogy elérjük: azok a pénzek, amelyek az élő sportba mennek, jól hasznosuljanak” – mondta.
Hangsúlyozta: nála senki nem örül jobban annak, hogy a miniszterelnök és a kormány a sportot stratégiai ágazatként kezeli, mert „a sport fontos az országnak, a lelkünknek, a testünknek, az önérzetünknek”, de fájna neki, ha azt látná, hogy a pénzek – „nem rosszindulat, visszaélés vagy rosszhiszeműség miatt, de” – nem úgy hasznosulnának, ahogy kellene.

„Ahhoz, hogy a MOB megfelelően tudja menedzselni, támogatni a sportot, saját forrásokra van szüksége. Nem öncélúan a MOB-ot kell gazdaggá tenni, hanem forrásokat kell találnunk szakmai programjaink menedzselésére” – fogalmazott, hozzátéve: olyan szponzorcsomagot akarnak a támogatóknak adni, amely az eddigieknél több tartalmat nyújt nekik.

A MOB-elnök az olimpiával kapcsolatban többek között azt hangsúlyozta, a felkészülés része, hogy nemzetközi szinten ezután is mutassuk: Budapest továbbra is nagyon komolyan készül arra, hogy olimpiát rendezzen. „Az ügy most kapott egy nagy gellert, de azért egy nyerhető csata, ami az itthoni részét illeti” – fogalmazott, megemlítve, hogy a 2023-as atlétikai vb-pályázat, vagy a tavalyi vizes- és cselgáncs-vb megszervezése jó irány.

A tervezett olimpia tényleges költségeiről és hasznairól annak idején részletes elemzést közöltünk nyomtatott kiadványunkban.

A hazai pálya hátránya

Rohanjon aláírni, ha nem akarja, hogy még az unokája is adósrabszolga legyen. Ezen a héten – s csupán erre az alkalomra, egyetlen írás erejéig – változtatunk állandó publikációs gyakorlatunkon, s már a megjelenés hetében közzétesszük aktuális nyomtatott kiadásunk egyik legfontosabb cikkét. Tesszük ezt azért, mert meggyőződésünk szerint a 24.

Figyelmébe ajánljuk