Civilek is indulhatnak az ellenzéki előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. február 28.

Belpol

És szavazhatnak 18 éven aluliak is.  

Nemcsak pártpolitikusok, hanem civilek is indulhatnak az ellenzéki pártok által szervezett előválasztáson – írja mai közleményében a hat együttműködő párt. További eldöntött konkrétum, hogy 18 év alatti polgárok is szavazhatnak az előválasztáson, pontosabban azok, akik 2022 áprilisáig betöltik a 18. életévüket.

Az előválasztás lebonyolítására a szervező hat párt a napokban felállítja az Országos Előválasztási Bizottságot. Az előválasztáson mindenki indulhat, aki elfogadja az OEB által támasztott feltételeket, amelyek része képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlás összegyűjtése is.

 „Az alapok megszülettek, Magyarország történetében először országos előválasztásra kerül sor. A választók bölcsessége a garancia arra, hogy 2022-től ne csak kormányt váltsunk, hanem korszakot is, megteremtve egy demokratikus, szociálisan igazságos, egyben környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországot” – írja közös közleményében a DK, LMP, Jobbik, Momentum, MSZP és Párbeszéd.

A közös ellenzéki programtervet pedig májusban bocsátják társadalmi vitára.

 

 

Figyelmébe ajánljuk