Csányi Sándoré lett a Budai Egészségközpont

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 31.

Belpol

Az alapító kiszállt a legsúlyosabb gerincbetegeket is ellátó kórházból.

A Budai Egészségközpont alapítója kiszállt a tulajdonosi körből, az OTP vezér cége, a Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. részesedése 100 százalékra nőtt - írja a Népszava.

A lapnak nyilatkozó Varga Péter Pál gerincsebész, aki a Budai Egészségközpont alapító tulajdonosa és vezetője volt, elmonta, hogy 25 százalékos tulajdoni hányadát Csányi Sándor OTP vezér cégevásárolta meg.

Az eladást azzal indokolta, hogy javában zajlik az új kórháztömb építése és annak a finanszírozásába már nem tud beszállni.

"Úgy gondoltam, egyszerűsítem a dolgokat és eladom a tulajdonrészemet" - nyilatkozta. Az eladási összegről ugyan em beszélt, mert az üzleti titoknak minősül, de annyit elmondott, milliárdos tételről van szó.

A Népszava enlékeztetett, hogy a Budai Egészségközpontot (BEK) nem csak magánegészségügyi szolgáltatásokat nyújt, hanem Királyhágó utcai központi kórházában közfinanszírozással látják el és operálják mintegy 16 éve a legsúlyosabb gerincbetegeket.

Ez a tevékenység is zavartalanul működik, az intézmény vezetője pedig továbbra is Varga Péter Pál marad - teszik hozzá.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk