Csökkentik az ellenzéki pártok költségvetési támogatását

  • narancs.hu
  • 2018. július 1.

Belpol

Egy újabb csapás az ellenzéknek.

A Magyar Államkincstár (MÁK) júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogszabályellenes finanszírozást állapított meg.

A szervezet mai közleménye szerint az intézkedés a Demokratikus Koalícióra, a Párbeszéd Magyarországért Pártra, a Magyar Szocialista Pártra, a Lehet Más a Politikára és a Jobbik Magyarországért Mozgalomra vonatkozik. Sőt, a Jobbik addig nem juthat közpénzhez, amíg a levonás nem fedezi a büntetést, amit korábban az ÁSZ szabott ki a pártra. Bár a párt az emberektől kért pénzt a büntetés kifizetésére, Gyöngyösi Márton frakcióvezető pár napja elárulta, hogy ezt nem a bírságra, hanem a választási kampányra költötték.

false

 

Fotó: MTI/Kovács Attila

Korábban az összes érintett párt jelezte, hogy önként nem fog fizetni, ám a jelenlegi döntés értelmében a támogatásuk biztosan csökkenni fog, ami csak még nehezebb helyzetbe sodorja az amúgy sem túl jó állapotban lévő pártokat.

(via MÁK/hvg.hu)

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.