Diákok és szülők zárták el az Eötvös József Gimnázium bejáratát

  • narnacs.hu
  • 2022. december 2.

Belpol

Országszerte közel 700 pedagógus csatlakozott a határozatlan idejű munkabeszüntetéshez.

Péntek reggel nagyjából 200 diák és szülő zárta le az Eötvös József Gimnázium bejáratát – írja a hvg.hu. Ez az egyik gimnázium, ahonnan szerdán kirúgtak egy tanárt, amiért részt vett a polgári engedetlenségben.

Az iskola diákjai csütörtök reggel sorfalat álltak, és tapssal köszöntötték a tanáraikat, napközben pedig ülősztrájkot tartottak. A péntek reggeli akció során a diákok, szülők, öregdiákok és az őket támogatók közösen zárták el az iskola bejáratát. A hvg.hu-nak nyilatkozó egyik szülő elmondta: a kirúgott matematika-biológia szakos tanár a fiát is tanította.

„Teljesen spontán, tegnap este szerveződött a mai megmozdulás, de nem volt kérdés, hogy kijövünk-e.”

A diákok fekete ragasztószalagokat osztogattak egymás között, majd 8:30-kor mindenki egyszerre ragasztotta le a száját, majd öt percre teljesen elnémult az iskola előtt összegyűlt tömg.

A Tanárok a tanárokért csoport tájékoztatása szerint december 2-án 71 iskola 697 pedagógusa jelezte, hogy részt vesz a határozatlan idejű munkabeszüntetésben.

Közben más fővárosi iskolákban és vidéken is folytatódnak ma a tiltakozások. A 444 hírösszefoglalója szerint újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban ülősztrájkba kezdtek a diákok, bojkottálják a 2., 3. és 4. órát is. Ahogy azt korábban lapunk is megírta, péntekre rendkívüli szünetet rendeltek el a Kőbányai Szent László Gimnáziumban a tanárok polgári engedetlensége miatt, de további három budapesti iskolában, a Veres Pálné, a Karinthy Frigyes és a Vörösmarty Gimnáziumban is annyian tagadják meg a munkát, hogy egyáltalán nincs tanítás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk